Svijet

Snažan rast tržišta digitalnih potpisa

Prema izvještaju Marketsandmarketsa, tržište digitalnih potpisa porast će sa 2,8 milijardi dolara u 2020. na 14,1 milijardu do 2026. godine, uz prosječnu stopu rasta od 31%. Vladine inicijative i tranzicija ka digitalizaciji bit će glavni pokretači.

Ponuđači rješenja za digitalni potpis nude softver koji pomaže organizacijama da lako kreiraju digitalne potpise koji su u skladu s industrijskim standardima i nude podršku za rad s akreditovanim nadležnim tijelima. Tržišni igrači fokusirani su na isporuku zaštićenog softvera, PKI rješenja, rješenja za šifriranje e-pošte i aplikativnog programskog interfejsa kako bi krajnjim korisnicima pomogli da sigurno potpisuju dokumente. Softverska rješenja rastu bržim tempom od hardverskih i najvećma doprinose rastu tržišta digitalnih potpisa.

Vertikala bankarskih i finansijskih usluga svjedoči digitalnoj transformaciji na svim nivoima s brzo promjenjivim zahtjevima kupaca i imat će, prema istraživačima, najvišu stopu rasta. Poraslo je korištenje online usluga, poput internetskog bankarstva, mobilnog bankarstva i trgovine dionicama. Finansijski sektor fokusiran je na razumijevanje ponašanja, preferencija i izbora digitalnih potrošača putem poslovnih aplikacija usmjerenih na kupca. Digitalni potpisi im pomažu da pojednostave složene poslovne procese nudeći veću sigurnost i skraćujući vrijeme potrebno da kupci popune neki zahtjev.

Sjeverna Amerika pokazuje najveći angažman u ovom sektoru usljed prisustva nekoliko istaknutih tržišnih igrača koji isporučuju rješenja za digitalni potpis. SAD i Kanada imaju jake ekonomije i očekuje se da će najviše doprinijeti rastu tog tržišta. Poslovanje na širem geografskom području, ulaganje u istraživanje i razvoj, partnerstva, akvizicije i spajanja glavni su faktori za širu upotrebu digitalnog potpisa i usluga.

Ključni inovativni dobavljači na tržištu digitalnih potpisa navedeni u izvještaju Marketsandmarketsa su: Adobe, Onespan, Thales, Docusign, Idemia, Ascertia, Zoho, Globalsign, Entrust Datacard, Digicert i Identrust.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *