Sajmovi Svijet

DIGITALIZACIJA, PAMETNI SISTEMI: SICUREZZA 2023 U NOVEMBRU PREDSTAVLJA TRŽIŠNE INOVACIJE

Sajam SICUREZZA 2023, jedan od vodećih talijanskih i evropskih događaja posvećenih sigurnosti i protivpožarnoj zaštiti u Evropi, održat će se u centru Fiera Milano od 15. do 17. novembra 2023. godine.

Uz široku tržišnu ponudu koja će uključivati vodeće domaće i međunarodne brendove iz sektora kao što su CCTV, protivprovala, prevencija požara, kontrola pristupa, pasivna i cyber sigurnost, SICUREZZA se potvrdila kao ključni događaj za razvoj poslovanja, umrežavanje i stručno usavršavanje.

Jedna od ključnih tema ove izložbe bit će digitalizacija kao trend koji obuhvata sve sektore. Digitalna tehnologija je tokom godina revolucionirala sigurnosni sektor, u rasponu od videonadzora do protivprovalnih alarma. Ona danas obuhvata svaku proizvodnu oblast, uključujući protivpožarnu zaštitu.

Razvoj digitalnih tehnologija doveo je do potrebe za prilagođenim i integriranim rješenjima. Sigurnosni sistemu su sve više umreženi, što omogućava centralizirano i daljinsko upravljanje.

Osim toga, digitalna rješenja su vrijedan izvor podataka koji se mogu analizirati na različitim nivoima kako bi pružili korisne informacije za poboljšanje upravljanja procesima, zgradama i gradovima. Upravljanje podacima i zaštita, zajedno s kontrolom kritične infrastrukture, sada su ključni elementi u procesu kreiranja sigurnog i funkcionalnog urbanog okruženja. Iz tog razloga, sigurnost postaje sve važniji faktor za razvoj pametnih gradova.

Ovaj razvojni scenarij sada u sve većoj mjeri dominira nevidljivim, hibridnim, međusobno povezanim i integriranim arhitekturama sigurnosnih tehnologija. Oni zahtijevaju angažman dodatno osposobljenih stručnjaka koji mogu razumjeti kontekst i alate a da, pri tom, posjeduju međusobno prožimajuće vještine u rasponu od digitalnih do regulatornih.

Savremeni kontekst zahtijeva stalno prikupljanje novih informacija i zato je SICUREZZA postala događaj za stručno usavršavanje zahvaljujući svojim konferencijama i radionicama koje nude uvid u nove vještine potrebne u sektorima. Iz tog razloga, kao i u svakom dosadašnjem izdanju sajma, prateći program stručnog usavršavanja će biti dodatno obogaćen. On će ponuditi jedinstvenu priliku za upoznavanje s najnaprednijim rješenjima, stjecanje novih vještina i stručnih znanja te informiranje o trendovima, regulativi i scenarijima.

MIBA: POSEBNA PRILIKA

S ciljem unapređenja poslovnih mogućnosti za izlagače i posjetitelje, SICUREZZA 2023 će biti  organizirana kao dio programa nazvanog MIBA – Milan International Building Alliance. Sajam će se održati paralelno sa sljedećim događajima: GEE – Global Elevator Exhibition, događaj posvećen horizontalnoj i vertikalnoj mobilnosti, ME-MADE Expo, vodeći italijanski događaj iz oblasti građevinarstva, te Smart Building Expo koji je posvećen automatizaciji kuća i zgrada i tehnološkoj integraciji.

Sinergija ova četiri događaja predstavlja spoj različitih tržišta koja imaju obavezu da međusobno djeluju i sarađuju u razvoju pametnih zgrada. Ovo je format u kojem će se sudionici iz različitih industrija moći  upoznati s prijedlozima koje iznose najstručnije kompanije.

Ova četiri međunarodna događaja će predstaviti najbolje od evolucije i inovacija u građevinskoj industriji u najširoj mogućoj dimenziji.

Želite saznati više?

SICUREZZA online katalog, prodaja ulaznica i sve informacije o programu usavršavanja dostupne su na www.sicurezza.it

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *