Komunikacije i prijenos Softveri Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori

Allied Telesis: Lakši, pouzdaniji i tačniji prikaz Wi-Fi mreže

Nepravedno zanemareni sistem grafičkog prikaza, koji doprinosi cirkulaciji tačnih i preciznih podataka, vraća se snažno i na naše domaće tržište. Reč je o Auger IT sistemu monitoringa mrežne infrastrukture kompanije Allied Telesis

Piše: Veljko Dubljević, prodajni menadžer za Allied Telesis za Jugoistočnu Evropu, Ingram Micro; E-mail: veljko.dubljevic@ingrammicro.com

Uz nove serije Allied Telesisovih pristupnih tačaka sa Wi-Fi 6 tehnologijom, Auger sistem je dobitna kombinacija u IT industriji. Kompletno rešenje omogućava administratorima jednostavnije upravljanje na nivou krajnjih korisnika. Sam Allied Telesisov Wi-Fi 6 sistem poseduje jako visoke performanse, hibridne Wi-Fi 6 (8×8) bežične pristupne tačke sa 4,8 Gbps kapacitetom te multigigabitne uplink portove, koji obezbeđuju maksimalni i stabilniji protok mreže i eliminišu suženje protoka podataka.

Šta je Continuous PoE funkcija?

Napajanje sistema rešeno je putem PoE switcheva. U tom segmentu, Allied Telesis u svom portfoliju nudi inovaciju pod nazivom Continuous PoE. Reč je o jedinstvenoj funkciji koja garantuje neprekidno napajanje kamera i drugih senzora, čak i kada se prekidač restartuje. CPoE omogućava switchevima da prolaze kroz procese kao što je nadogradnja softvera bez potrebe da se povezanim PoE uređajima napajanje naizmenično prekida i aktivira. To znači da će, na primer, u situaciji kada restartujemo prekidač povezan s IP kamerom, CPoE obezbediti napajanje kamere tako da je moguće bufferovati video snimke i tokom restartovanja i tako sprečiti gubitak podataka.

Održavanje kontinuiteta poslovanja

Kvarovi imaju značajan uticaj na prihode, produktivnost i reputaciju organizacija. Auger je rešenje za otklanjanje ovih izazova i osiguravanje kontinuiteta poslovanja. Sistem se sastoji od nekoliko ključnih komponenti koje omogućuju efikasan nadzor i upravljanje IT infrastrukturom unutar poslovne organizacije. Prva je prisustvo u cloud-u, koje omogućava prikupljanje podataka o performansama mreže i IT infrastrukture klijenta, a druga je prisustvo na fizičkoj lokaciji, koje omogućava prikupljanje podataka i njihovo prosleđivanje na server u oblaku. Auger pruža i usluge za identifikaciju i rešavanje problema na praćenom sistemu. Kroz ovaj proces problemi se identifikuju i otklanjaju na vreme. Korisnicima je omogućen stalni pristup trenutnom statusu njihove IT infrastrukture. Ovo omogućava bržu reakciju na eventualne probleme i povećava transparentnost poslovanja. Auger podržava i dugoročno prikupljanje podataka, što omogućava proaktivno prepoznavanje problema i njihovo rešavanje pre nego što dovedu do poremećaja u poslovanju.

Vizualizacija rezultata

Auger podržava različite nivoe usluga nadzora kako bi odgovorio potrebama različitih mreža. Zavisno od potreba mreže, korisnik može da bira između osnovnog nivoa provere povezanosti uređaja, standardnog nivoa, koji prati stanje hardvera, premium nivoa, koji nadzire performanse softverskih sistema, i prilagođenog nivoa za nadzor nad prilagođenim ili nestandardnim uređajima. Ključna komponenta Auger sistema je i vizualizacija rezultata. Auger sistemi prikazuju ključne informacije na intuitivan način, maksimizirajući iskoristivost prikupljenih podataka. Ulaganje u profesionalnu IT nadzornu uslugu poput Augera može maksimizirati kontinuitet poslovanja i produktivnost organizacija. Sa ovakvim sistemom, Continuous PoE switchevima, pristupnim tačkama Wi-Fi 6 tehnologije i Auger IT monitoring sistemom dobijamo jedan finalni proizvod – sigurnu, brzu, pouzdanu i, najvažnije, bezbednu bežičnu mrežu, kojom IT administratori lako upravljaju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *