Javni razglas i glasovna evakuacija Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori

Nova rešenja iz Axisa: Laka i jednostavna migracija na mrežni zvuk

Današnji brzi razvoj tehnologije omogućava kompanijama instalaciju naprednih audio sistema kako bi koristile njihove najnovije mogućnosti. Međutim, nadogradnja postojećeg sistema može biti jednako efikasno i ekološki prihvatljivije. Kako da dobijemo prednosti mrežnog zvuka bez zamene trenutnog sistema?

Piše: Aleksandar Karalić, prodajni menadžer za tehničku zaštitu za Jugoistočnu Evropu, Ingram Micro; E-mail: aleksandar.karalic@ingrammicro.com

Komercijalni audio sistemi su svuda oko nas. Bez obzira na to da li se koriste za reprodukciju pozadinske muzike u maloprodajnom objektu ili kao sistem razglasa koji uživo ili po rasporedu obaveštava o promenama ili redovnim terminima za putovanja na aerodromima ili železničkim stanicama, audio je efikasan način komunikacije sa klijentima u realnom vremenu. Ali kada se promeni tehnologija, analogni audio sistemi postaju neadekvatni. Instalacija novih hardverskih uređaja osigurava da je tehnologija vrhunska i može pružiti najnovije mogućnosti za unapređenje ponude. Međutim, to takođe zahteva značajna ulaganja, bilo da je reč o troškovima za opremu ili naknadama za instalaciju.

Nadogradnja sistema je moguća

Ako nemate finansijske mogućnosti ili resurse da redovno kupujete novi sistem svakih nekoliko godina, nadogradnja postojećeg sistema je lakše izvodljiva i održiva. Na primer, sada je moguće zadržati veći deo vašeg analognog audio sistema i dalje uživati u prednostima i efikasnosti mrežnog audio sistema.

Audio rešenje iz Axis-a je dizajnirano da uradi upravo ovo. Axis C8110 Network Audio Bridge i Axis C8210 Network Audio Amplifier su dizajnirani s idejom da omoguće jednostavnu migraciju s analognog na mrežni audio sistem. Pametna, laka i unificirana, ova rešenja mogu da transformišu audio sisteme uz zadržavanje postojeće opreme. Migracija na mrežni zvuk je pojednostavljena jer omogućava kompatibilnost sa postojećim analognim zvučnicima. Na primer, Axis C8110 Network Audio Bridge je pametno rešenje zasnovano na otvorenim standardima za povezivanje i kombinovanje analognih i digitalnih audio sistema. Audio most može neprimetno da omogući analognim zvučnicima da rade sa inteligentnim mrežnim rešenjem, u suštini čineći postojeću tehnologiju pametnijom. On takođe može povezati mrežne zvučnike sa analognim ulazom iz bilo kog audio izvora – čineći celi sistem inteligentnijim.

Migracija ka inteligentnom

Axis C8210 mrežni pojačivač zvuka je kompaktna i pametna alatka za migraciju koja transformiše bilo koji pasivni zvučnik u mrežni. Pomoću ovog uređaja možemo da koristimo postojeći pasivni zvučnik ili nadogradimo sistem pomoću novog zvučnika, u zavisnosti od poslovnih potreba. Ova fleksibilnost omogućava da integrišemo i pasivne i mrežne zvučnike u jedan sistem, istovremeno obezbeđujući da neometano rade zajedno, što Axis C8210 čini savršenim rešenjem za postojeće instalacije koje migriraju u mrežni audio, kao i nove instalacije sa određenim zahtevima za zvučnike.

Izgrađena na otvorenoj platformi, ova rešenja obezbeđuju pristup najnovijim aplikacijama koje su razvili partneri Axis-a kako bi poboljšali ponudu audio rešenja. Ova otvorenost takođe omogućava laku integraciju sa drugim rešenjima za modernizaciju postojećeg sistema. Na primer, američki Univerzitet u Binghamtonu želeo je da objedini svoja bezbednosna rešenja u kampusu, bez zamene postojećeg hardvera. Koledž je odlučio da integriše svoje mrežne kamere i interfone sa Axis mrežnim audio hardverskim i softverskim rešenjima. Sa mogućnošću oglašavanja alarma i upozorenja putem sistema za obaveštavanje u slučaju opasnosti, upotreba pametne, integrisane tehnologije poboljšala je fizičku bezbednost.

Fleksibilnost i skalabilnost sa edge audio zapisom

Sa inteligencijom na rubnim uređajima (“on the edge”), audio rešenja iz Axis-a olakšavaju izgradnju skalabilnog i fleksibilnog sistema. Dovođenjem analognih sistema na IP mrežu, mogućnosti zasnovane na edge tehnologiji dozvoljavaju proširenje postojećeg sistema kako se poslovne potrebe s vremenom menjaju. Ova fleksibilnost je posebno korisna za one koji žele da postepeno nadograde sistem, umesto da se investira unapred u kompletno rešenje.

Osim toga, ugrađeni Axis Audio Manager Edge obezbeđuje softver za poboljšano upravljanje koji podržava određene funkcionalnosti. Bez obzira na to da li je to uživo upravljanje zonom za objave, planirano ili trenutno aktivirano obaveštenje ili planirano emitovanje sadržaja, moguće je kontrolisati sve audio uređaje sa jedne, centralizovane platforme. Švedski maloprodajni lanac Kjell & Company je uvideo prednosti ovog sistema iz prve ruke. Pošto je ranije koristio analogne audio sisteme, prodavac je želeo da pojednostavi svoje mogućnosti kako bi garantovao doslednu isporuku zvuka u svakoj svojoj prodavnici. Migracija na sistem sa mrežnim zvukom značila je da se njegovim povezanim uređajima može upravljati centralno, što je korisniku omogućilo da napravi spisak muzičkih numera u pozadini zajedno sa objavama glasovnih poruka u prodavnici kao i drugim potrebama za audio komunikacijom, a sve to zadržavajući postojeći hardver.

Nadogradnja za održivu budućnost

Axis Communications uvodi i pametni zvučnik koji se lako integriše, podižući granicu za glasovne poruke i u otvorenom i u zatvorenom okruženju. Sa nagrađivanim minimalističkim izgledom i odličnim zvukom, idealan je za emitovanje poruka o bezbednosti uživo i odvraćanju, zdravstvenih i bezbednosnih uputstava, kao i informativnih ispravki – čak i pozadinske muzike. C1610-VE mrežni projektor zvuka nastavlja tradiciju Axisove inovativnosti i izvrsnosti. Ovaj žilavi uređaj dopadljivog izgleda je izvanredna alternativa zvučniku horna gde god da su izgled ili mesto instalacije ključni za razmatranje. I zahvaljujući prirodnom kvalitetu zvuka, ključne poruke su uvek jasne i razumljive. Dobitnik nagrade Red Dot za dizajn, ovaj elegantni zvučnik sa IK10 otpornošću dolazi sa ugrađenim softverom za audio upravljanje za zakazivanje, zoniranje i određivanje prioriteta. Kreiran je na osnovi sa otvorenim standardima za laku integraciju sa VoIP telefonijom, sistemima za upravljanje video zapisima i analitikom. Zvučni projektor se povezuje sa standardnom mrežom za fleksibilno, skalabilno i isplativo rešenje. Takođe je pun pametnih funkcija. U/I portovi omogućavaju integraciju sa sistemima i uređajima, uključujući PIR senzore, tastere, stroboskopska svetla i još mnogo toga. Osim toga, ugrađeni mikrofon podržava dvosmernu audio komunikaciju. Daljinsko testiranje statusa će uveriti korisnike da njihov sistem radi, a ugrađeni LED nudi vizuelnu potvrdu statusa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *