Kontrola pristupa

Kontrola pristupa i bežični pristup pretvaraju historijski važnu zgradu u moderni poslovni objekat

„Radite tamo gdje bi i drugi željeli da rade“. Vođena ovom devizom, kompanija Satellite Office već 25 godina nudi fleksibilne kancelarijske prostore u luksuznoj kategoriji. Ova organizacija je pionir u isporuci vrhunskih radnih prostora u vodećim poslovnim gradovima Njemačke i Švicarske, sa četiri kancelarije samo na području Berlina.

Pored strogih zahtjeva u pogledu akustike i opreme, Satellite Office ne pravi kompromise ni kada je u pitanju sigurnost prostorija u ponudi.

Zbog fleksibilnosti koju Satellite Office može nuditi svojim korisnicima, jedan specijalist za radni prostor zatražio je pristupno rješenje koje je fleksibilno i podržava rad s bilo koje lokacije i u svako vrijeme.

Osim toga, rješenje je moralo biti prikladno za korištenje u objektu koji je zaštićeni spomenik kulture čija se historijski vrijedna arhitektura i vrata ne smiju mijenjati ili oštetiti.

Jednostavna instalacija i upravljanje eCLIQ bežičnim bravama

Zgrada na broju 15 u ulici Kurfürstendamm  nekada je bila luksuzno kino „Gloria Berlin“. Tamo je Marlene Dietrich privukla pažnju svijeta u filmu „Plavi anđeo“. Danas je to jedan od novih kancelarijskih prostora kompanije Satellite Office koji je smješten unutar historijski važne građevine. Ona je renovirana s fokusom na detalje, uključujući krovnu terasu objekta.

Za filtriranje i praćenje pristupa zgradi, Satellite Office je postavio eCLIQ sistem elektronskog zaključavanja kompanije ASSA ABLOY. Izdržljivost i svevremenska estetika kombinirani su sa naprednom elektronskom i mehaničkom sigurnošću eCLIQ uređaja koji su dostupni kao dvostruki cilindri i polucilindri.

Uz eCLIQ, upravitelj zgrade korisnicima može dati pristup u određenom terminu, što omogućava potpuno fleksibilan rad bez prenatrpanosti radnih prostora. Ovakvu vrstu „upravljanja kretanjem“ lako je implementirati sa eCLIQ sistemom, ali ne i sa mehaničkim bravama. Satellite Office koristi CLIQ Local Manager za upravljanje instaliranim eCLIQ sistemom. Korisničko sučelje je instalirano lokalno na računaru i idealno je za upravljanje kancelarijama u zgradi Gloria Berlin i drugim prostorima koje nudi Satellite Office. Preko pristupačnog terminala, menadžer kancelarija može po potrebi izdati, programirati ili poništiti eCLIQ ključeve.

Još jedna važna pozitivna strana za zaštitu ovog historijskog objekta bila je lakoća instalacije eCLIQ sistema. Vrata i prateće komponente nisu morali biti ožičeni. Da bi ih instalirao, bravar jednostavno zamijeni postojeći mehanički cilindar vrata i postavi eCLIQ uređaj. Za pričvršćivanje je dovoljan jedan vijak.

Za napajanje eCLIQ elektronskih brava pobrinut će se dugotrajna standardna baterija unutar svakog eCLIQ ključa.

Preuređeni KUD15 Gloria Berlin prostor sa eCLIQ kontrolom pristupa dobio je najviši Platinum certifikat održivosti od DGNB-a, što je prvi put da je takvo priznanje dodijeljeno jednoj zaštićenoj zgradi.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *