Svijet

Tržište vatrodojave dostići će vrijednost od 56 milijardi dolara do 2030.

Vrijednost globalnog tržišta vatrodojave iznosit će 56,07 milijardi dolara do 2030. godine, uz godišnju stopu rasta od 7,2%, procjena je Grand View Researcha.

“Sve češća instalacija sistema za zaštitu od požara u kućama i poslovnim prostorima, ali i obrazovnim ustanovama, imat će znatan utjecaj na rast ovog tržišta”, navode iz kompanije.

Analitičari predviđaju da će razvoj tržišta biti potaknut i tehnološkim napretkom, povećanjem svijesti o zaštiti od požara, brzom urbanizacijom i globalnom industrijalizacijom. Komercijalni i industrijski sektori se šire, a ljudi postaju sve svjesniji zaštite od požara, što pozitivno utječe na poslovno okruženje.

Kako je navedeno u izvještaju, podrška i inicijative državnih institucija također postaju sve prisutnije dok kompanije povećavaju izdatke za zaštitu od požara, budući da se broj smrtnih slučajeva i gubitaka imovine povećava. U korist rasta ide i potražnja tokom godina za naprednim vatrodojavnim sistemima u industrijama osjetljivim na požare poput automobilske, energetske, rudarske, petrohemijske te naftne i plinske.

Očekuje se da će Azijsko-pacifička regija najbrže rasti tokom predviđenog perioda.

Neki od najvažnijih igrača na ovom tržištu koji su spomenuti u izvještaju su: Eaton, Gentex, Halma, Hochiki, Honeywell, Johnson Controls, Napco, Nittan, Bosch, Siemens, Space Age Electronics i United Technologies.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *