Svijet

IDIS objavio besplatnu e-knjigu o niskim ukupnim troškovima vlasništva

Ukupni trošak vlasništva (TCO) dobro je poznat koncept u videonadzornoj industriji. To je način na koji kupci dobiju najveću vrijednost uzimajući u obzir ukupne troškove bilo kojeg sistema tokom cijelog njegovog životnog ciklusa. Smatra se da je IDIS jedan od prvih proizvođača videonadzorne opreme koji je naglasio važnost TCO-a predstavljanjem svoje e-knjige o ovoj temi 2019. godine. Sada je, pak, objavio najnovije informacije o ovoj temi u obliku besplatne e-knjige “Zašto su ukupni troškovi vlasništva važniji nego ikad”.

Proliferacija analitike pogonjene vještačkom inteligencijom dodatno je povećala vrijednost videonadzornih rješenja kroz povećanje operativne efikasnosti i poslovne inteligencije. Tržište je također postalo pretrpano dobavljačima koji se na različite načine pozivaju na TCO, često ostavljajući krajnje korisnike i integratore zbunjenim različitim definicijama i obeshrabrujući ih da postavljaju prava pitanja kako bi im pomogli da precizno procijene vrijednost videonadzornih i videoanalitičkih rješenja.

IDIS nastoji sa svojim partnerima i kupcima precizno iskomunicirati zašto je jasno razumijevanje TCO-a i ROI-ja (povrata ulaganja) važnije nego ikad. Oboje su ključni pokazatelji za sistemske integratore, menadžere sigurnosti, osoblje koje upravlja objektima i menadžere za prevenciju gubitaka koji žele uložiti u IP videonadzornu tehnologiju.

“Naša najnovija e-knjiga primjer je IDIS-ove stalne posvećenosti najnižem TCO-u u industriji. Ona je temeljni ažurirani vodič za podršku sistemskim integratorima u demonstriranju vrijednosti koju videorješenja sada mogu pružiti. S napretkom u mogućnostima nadzora, u kombinaciji sa snagom visokoprecizne analitike dubokog učenja, videorješenja mogu odvratiti i spriječiti kriminal i gubitke, dok istovremeno postižu operativnu efikasnost i poslovnu inteligenciju”, komentirao je James Min, generalni direktor kompanije IDIS Europe.

Teme obuhvaćene ovom besplatnom e-knjigom uključuju: planiranje i dizajn sistema, hardver, instalaciju, praćenje i upravljanje, naknade za licence i održavanje te skalabilnost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *