Svijet

20.000 proizvoda usklađeno s ONVIF-ovim profilima

ONVIF je objavio da je više od 20.000 proizvoda usklađeno s njegovim standardima. Ova prekretnica dokaz je snažne potražnje na tržištu sigurnosti za interoperabilnošću hardvera i softvera, ali i važnosti ONVIF-a kao vodećeg pokretača otvorenih standarda.

“Misija ONVIF-a je jednostavna – definisati i promovisati otvorene interfejse koji će povećati slobodu izbora krajnjim korisnicima. Ova prekretnica znači da nema sumnje da tržište smatra da je interoperabilnost, kroz usklađenost s ONVIF-ovim profilima, temeljni zahtjev u našoj industriji”, rekao je Leonid Levit, predsjednik Upravnog odbora ONVIF-a.

Veliki rast dogodio se u posljednjih nekoliko godina, jer je ONVIF dostigao brojku od 10.000 komplementarnih proizvoda 2018. godine. To ukazuje na predanost njegovih članova i cijele industrije u kreiranju IP proizvoda i sistema koji će korisnicima omogućiti da postave, mijenjaju i razvijaju svoj sistem bez vlasničkih ograničenja. Očekuje se da će budući ONVIF-ovi profili, posebno profil M za metapodatke, koji bi trebao biti dovršen ove godine, potaknuti daljnji rast broja proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve za interoperabilnošću u novim operativnim okruženjima, poput clouda i sistema s naprednom analitikom pogonjenom umjetnom inteligencijom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *