Svijet

Akvizicijom G4S-a nastala sedma najveća kompanija

Nakon višemjesečnih pregovora i ispunjenja svih potrebnih uvjeta ponude, uključujući i regulatorne zahtjeve, Allied Universal je napokon kupio G4S. Ukupna vrijednost akvizicije je 3,8 milijardi funti.

Allied Universal je sada treći najveći poslodavac u Sjevernoj Americi i sedmi najveći poslodavac na svijetu. Kompanija ostaje fokusirana na zaštitu zajednica i ljudi u stalno promjenjivom svijetu. Allied Universal je u potpunosti strukturiran tako da svoje lokalne operacije podrži usmjeravanjem resursa tamo gdje su najpotrebniji kupcima i sigurnosnim stručnjacima kompanije.

Allied Universal ima široku mrežu ureda širom Sjeverne Amerike. Cilj je idealno se pozicionirati tako da odgovori na rastuće sigurnosne potrebe kupaca, udružujući se i rastući s klijentima na nacionalnom i međunarodnom nivou i opslužujući postojeću bazu kupaca G4S-a širom svijeta.

“Ovo je zaista vrlo važan trenutak u historiji Allied Universala. Naša vizija nije samo da budemo najbolja sigurnosna kompanija već i da budemo najbolji partner za korporativne usluge na svijetu. Radujem se saradnji s Ashleyjem Almanzom i višim menadžerskim timom G4S-a u procesu integracije s ciljem uspostavljanja globalnog lidera koji će voditi industriju kroz sljedeću fazu njenog razvoja. Zajedno ćemo ponuditi najvišu vrijednost kupcima u sigurnosnoj industriji”, rekao je Steve Jones, predsjednik i izvršni direktor Allied Universala.

Ovom akvizicijom nastala je vodeća svjetska sigurnosna kompanija s jako širokim spektrom mogućnosti za kupce širom svijeta.

“Steve i njegov tim razvili su sigurnosni biznis svjetske klase u Sjevernoj Americi, izuzetno poštujem to što su uradili”, rekao je Ashley Almanza, izvršni direktor G4S-a. “Kombinacija vještina, iskustva i talenta naše dvije kompanije neusporediva je u svim važnim dimenzijama, uključujući razmjere, pokrivenost, mogućnosti zaposlenika, inovacije i iskustvo kupaca i, naravno, izvedbu. Radujem se saradnji s timom Allied Universala u ostvarivanju prednosti za koje sam uvjeren da ih zajedno možemo postići.”

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *