Svijet

Acre kupuje TDS u Dublinu

Acre, globalni ponuđač sigurnosnih sistema, najavio je preuzimanje TDS-a sa sjedištem u Dublinu u Irskoj. Cilj je proširiti portfolio proizvoda i prisustvo na tržištu Evrope te ponuditi nova cloud rješenja za upravljanje posjetiocima i kontrolu pristupa u Sjevernoj Americi.

Ovo je Acreova prva akvizicija otkada je 11. marta ove godine i sam postao dijelom Triton Partnersa.

TDS-ova rješenja u oblaku komplementarna su s Acreovim portfolijem, koji čine brendovi Vanderbilt, RS2 i Open Options.

TDS, koji je osnovao Frank Hart 1990. godine, razvio je portfolio proizvoda iz domena cloud upravljanja posjetiocima, zdravlja na radu i kontrole pristupa. Riječ je o kompaniji koja brzo raste zahvaljujući sve većem usvajanju cloud rješenja u industriji sigurnosti.

Joseph Grillo, izvršni direktor Acrea, kazao je da su ovom transakcijom još kompetitivniji na tržištu. “Vjerujemo da ćemo, koristeći naše prodajne kanale i saradnju s krajnjim korisnicima, pomoći upravi TDS-a da unaprijede poslovanje pod Acreovim kišobranom”, komentarisao je Grillo.

“Ovo je početak novog uzbudljivog poglavlja za TDS. Oduševljeni smo što smo se pridružili Acreu, koji ima velik globalni doseg, što će ubrzati naše planove rasta i podržati naše ambicije da budemo glavni dobavljač pametnih rješenja na radnom mjestu za velike kompanije. Član Uprave TDS-a Sean Murphy i ja posebno smo uzbuđeni što ćemo raditi s Joeom Grillom i njegovim timom kako bismo dalje ojačali Acreovu poziciju jednog od globalnih lidera u pružanju integrisanih tehnologija i usluga”, rekao je Frank Hart, osnivač i izvršni direktor TDS-a.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *