Kontrola pristupa

Naprednija analitika podataka oslobađa stvarnu snagu elektronske kontrole pristupa

Mogu li vam podaci koji generira sistem kontrole pristupa podariti dragocjeni uvid u poslovne trendove? U mnogim kompanijama odgovor na ovo pitanje danas je potvrdan. Pravo pitanje je kako analizirati te podatke na dovoljno brz i tačan način kako bi oni ponudili vrijedne i iskoristive poslovne prednosti.

Kako izvještava Houston Chronicle, „Podaci su srž gotovo svake poslovne odluke“*. Novi alat za izvještavanje i analitiku za CLIQ sisteme kontrole pristupa omogućava menadžerima sigurnosti i objekata da izvlače, vizualiziraju i analiziraju podatke dobijenih iz vlastitih prostorija.

CLIQ je bežični sistem kontrole pristupa zasnovan na programabilnim elektronskim i elektromehaničkim ključevima, cilindrima i katancima. Sistemom se može sigurno upravljati s bilo kojeg mjesta preko interneta tj. putem CLIQ Web Manager (CWM) platforme.

Novi alat za izvještavanje i analitiku u sklopu platforme čini sve sistemske podatke jednostavnim za razumijevanje i izvoz, kao i za dijeljenje sa osobljem i dionicima unutar čitave poslovne organizacije. Ako su podaci zaista „nova nafta digitalne ekonomije“, ovaj novi alat pomaže korisnicima CLIQ sistema bežične kontrole pristupa da ih efikasno iskoriste **.

Novi CWM alat pojednostavljuje proces donošenja odluka i oplemenjuje ga podacima prikupljenim iz sigurnosnog sistema. On, istovremeno, oslobađa menadžere sigurnosti od nepotrebnog boravka za radnim stolom: svi podaci i funkcije ovog Alata dostupni su u aplikaciji Amazon QuickSight za Apple i Android sisteme ***. Svaka ovlaštena osoba u organizaciji može pristupiti dragocjenim analitičkim informacijama s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Vizualna sučelja za bržu analizu

Novi alat pomaže sistemu kontrole pristupa da ponudi više od puke zaštite ljudi i imovine. Podaci koje sistem svakodnevno generira sada mogu doprinijeti i poslovnom uspjehu.

Jasan vizualni raspored pomaže menadžerima da brzo prepoznaju relevantne podatke i potencijalne anomalije. Posebno prilagođeno sučelje nudi brzi pregled sistema koji vam, između ostalog, pomaže da prepoznate najčešće korištene ključeve, pregledate mape korištenja brava i identificirate ključeve kojima se pristup najčešće odbija. Spuštanje na nivo jedne brave ili ključa pomaže menadžerima da prepoznaju ko pristupa kojem prolazu i kada, te odluče da li osoblje ili izvođači radova imaju odgovarajuća prava pristupa. Tako zadaci ovog tipa postaju jednostavniji i mogu se riješiti u sekundi.

Alat pomaže menadžerima osiguranja da efikasno prate relevantne poslovne aktivnosti. Oni sada mogu uočiti ključne obrasce u sedmičnom ili mjesečnom korištenju pristupa i tako, na primjer, efikasnije planiraju raspored održavanja i koriste mnoge druge specifične uvide u situaciju na terenu.

Novi alat za izvještavanje i analitiku dostupan je kao jednostavan dodatak za pretplatu novim ili postojećim korisnicima CWM-a. CWM već podržava širok spektar sigurnosnih radnih tokova, uključujući upravljanje pristupom u stvarnom vremenu. On može integrirati upravljanje pristupom sa postojećim softverom za poslovne procese kako bi izgradio jedinstveno sučelje koje omogućava kontrolu nad svim ovim aspektima. Sada novi alat za izvještavanje i analitiku može pomoći kompanijama da donesu pametnije i bolje odluke na temelju dragocjenih podataka.

Saznajte više o novom alatu za izvještavanje i analitiku za CLIQ Web Manager iz besplatne brošure koju možete preuzeti sa https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/AA_CLIQ_Reporting_&_Analytics_Tool_Brochure_04_2021_ENG_EMEA.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *