Kontrola pristupa

Kako su stručnjaci iz ASSA ABLOY-a i softver Openings Studio pomogli u izgradnji nove poslovne zgrade u Briselu 

Upravljanju projektima za velike zgrade pomažu saradnja i efektivna digitalizacija. U novom velikom uredskom kompleksu u centru Brisela, softver Openings Studio kompanije ASSA ABLOY pomogao je u postizanju krajnjeg cilja: postizanju izvrsnosti u dizajnu, uravnoteženju troškova, skraćivanju vremena isporuke i bolje održivosti.

Quatuor je višenamjenski uredski prostor za događaje i zajednički rad u centru Brisela. Njegov inovativni dizajn BREEAM je certificirao kao vrhunski*. Zgradu projektuje i nadzire kompanija Jaspers-Eyers Architects kao veliki projekat čiji karakter kontinuirano evoluira. Završni projekat je uključivao 1.800 vrata različitih tipova i standarda.

Više od 15 godina, Jaspers-Eyers organizira svoje projekte oko principa informacijskog modeliranja zgrada (BIM). Uspješan BIM proces maksimizira efikasnost saradnje i komunikacije između dionika. Kako bi pomogli u isporuci rješenja za vrata i sigurnost, kompanija je tražila partnera s bogatim znanjem i iskustvom u izradi specifikacija.

Za objekat Quatuor, rad sa lokalnim stručnjacima kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions pojednostavio je saradnju na projektu sa klijentom poduzetnikom, izvođačima, podizvođačima, kao i sa stanarima kao krajnjim korisnicima zgrade.

Ulazne specifikacije koje je dala ASSA ABLOY bile su od neprocjenjive vrijednosti: „Tokom cijelog projekta — od poziva za slanje ponuda do praćenja objekta — kompanija ASSA ABLOY je bila prisutna kako bi pružila pomoć oko ažuriranja, definiranja novih proizvoda i informacija“, kaže Gilles Bollens iz Jaspers-Eyersa.

Pojednostavljivanje izrade specifikacije za vrata

 Izrada specifikacija za vrata i sigurnosna rješenja može biti dugotrajan proces. U Quatuoru, iskustvo i stručnost kompanije ASSA ABLOY ubrzali su cijeli proces.

Lokalni tim stručnjaka za BIM i specifikacije iz ASSA ABLOY-a pozabavio se detaljima specifikacije te ažurnim i transparentnim održavanjem centralnog izvora podataka. Time je oslobođeno dragocjeno radno vrijeme potrebno arhitektima.

Jedan od ključnih alata za uspjeh saradnje bio je ASSA ABLOY Openings Studio. Ovaj softver je direktno povezao Revit projekte kompanije Jaspers-Eyers s bazama podataka sa specifikacijama za različita rješenja za vrata koja isporučuje ASSA ABLOY. To uključuje ASSA ABLOY Cam-Motion zatvarače vrata, arhitektonski hardver, Litto Project brave i cilindre, i ABLOY EL160 brave.

Openings Studio je omogućio brzo i precizno ažuriranje projekta sa podacima o objektima i parametrima. „Evolucija projekata čini integraciju konfiguracija za objekte ključnom, posebno za hardver,“ objašnjava Gilles Bollens. „Korištenje softvera je vrlo intuitivno. To je jedini alat koji omogućava upravljanje vratima u cjelini na fluidan i potpun način.”

Kako Openings Studio pojednostavljuje proces projektovanja zgrada

Openings Studio je ključni softverski alat za povećanje efikasnosti specifikacija na projektima svih veličina. Njegov intuitivan rad pojednostavljuje saradnju i upravljanje informacijama za sve specifikacije za vrata.

Pojednostavljeni izvoz specifikacija u pakete za projektovanje, uključujući Revit i ARCHICAD štedi vrijeme. Tako se zamjenjuje dugotrajno ažuriranje putem Excela i drugih „ručnih“ metoda koje su spore i podložne ljudskoj grešci. Svaka promjena se bilježi u softveru, tako da se lako vratiti kako biste uporedili ranije ideje u sklopu projekta.

Openings Studio funkcionira i kao transparentni komunikacijski kanal za sve dionike. On je dostupan tokom cijelog projekata i nakon njega putem sigurne web prijave ili nove mobilne aplikacije.

Preuzmite besplatni vodič o načinima na koje je partnerstvo sa stručnjacima za BIM i specifikacije kompanije ASSA ABLOY pomoglo arhitektima, građevinskim poduzetnicima, menadžerima objekata i drugim akterima na

https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/AA_BIM%20CS%20references_final.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *