Svijet

Strateško partnerstvo Hikvisiona i Cambium Networksa

Hikvision i Cambium Networks potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu usmjeren na projekte pametnih gradova i kritične infrastrukture, gdje će Cambium Networksov cnVision i druga rješenja za povezivanje osigurati povezivost i implementaciju Hikvisionovih nadzornih kamera i drugih rješenja. Sporazum će omogućiti razvoj projekata visoke dodane vrijednosti koji se temelje na komplementarnosti i sinergiji tehnologija obje kompanije. U tom smislu, integracija platformi omogućit će cjelovito rješenje za nove generacije kritičnih sigurnosnih implementacija.

Cambiumova rješenja za povezivanje pružaju visok nivo sigurnosti, pouzdanosti, maksimalnu propusnost, pri čemu cnVision rješenje dodaje jednostavno centralizirano upravljanje i nadzor mreže. Hikvisionova platforma HikCentral, pak, nudi cjelovit alat za centralizirani nadzor zasnovan na vještačkoj inteligenciji i dubokom učenju, koji pojednostavljuje integraciju i upravljanje uređajima za videonadzor u VMS-u, optimizirajući njegovu kontrolu. Ovo partnerstvo također je omogućilo tehnološku integraciju obje platforme u jedinstveno cjelovito rješenje.

Instalacija Hikvisionovih 360º i PTZ nadzornih kamera povezanih Cambium Networks rješenjima u Madridu, Španija

Komercijalna saradnja
Uz tehnološku saradnju, sporazum predviđa razvoj zajedničkih projekata i komercijalnih aktivnosti koje olakšavaju prodaju i snažno pozicioniranje na tržištima u nastajanju.

“Integracija Cambium Networksovog cnVisiona i HikCentrala omogućuje sveobuhvatno i napredno upravljanje mrežom i svim uređajima povezanim s njom na jednostavan, centraliziran, visokoefikasan i inteligentan način”, izjavio je David Gómez, direktor poslovnog razvoja u Hikvisionu Iberia.

Javier Gómez, direktor Cambium Networksa za Južnu Evropu i mediteransku regiju, komentarisao je da komplementarnost ove dvije platforme stvara novi standard na tržištu koji omogućuje rješavanje vrlo složenih projekata uz razumne troškove.

“Tržište videonadzora je jako veliko i u stalnom razvoju, nadilazi tradicionalni nadzor i ulazi u nova područja usmjerena na automatizaciju aktivnosti i poboljšanje kvaliteta života građana. Ukoliko inteligentnim mrežama dodamo inteligentne videokamere sposobne učiti, otvara se novi horizont koji će olakšati daljinsko upravljanje pristupima, javnim i privatnim prostorima, industrijskim procesima itd.”, zaključuje Gómez.

cnVision rješenje Cambium Networksa čini okosnicu mreže za prijenos videosadržaja Hikvisionovih kamera

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *