Svijet

Osiguravanje trezora

Kada ste odgovorni za dragocjenosti mnogih ljudi, sigurnost je presudna. De Nederlandse Kluis, najveći nezavisni ponuđač profesionalnih sefova u Holandiji, nedavno je nadogradio sigurnosni sistem kako bi se pobrinuo za pohranu podataka i kontrolu pristupnih tački. Sistem-integrator Van der Perk Security izvodio je radove koristeći Hikvisionovo rješenje.

Izazov

De Nederlandse Kluis je zahtijevao da u podatkovnom centru može kopirati snimke s kamera na lokacijama širom Holandije te da osoblje ima pristup svim međusobnim objavama. Budući da je ranije bio dozvoljen upload samo jednog streama po kameri, moralo se omogućiti više tokova podataka kroz cijeli sistem. Kontrola propusnosti je važan element projekta jer je riječ o velikoj količini podataka. S obzirom na to da korisnici pristupaju sistemu s različitih lokacija, upravljanje pravima pristupa također je bio bitan zahtjev. Naravno, sve je moralo biti integrisano, s centralnim sistemom za upravljanje, koji osoblju omogućava pregled snimaka zavisno od njihovih pristupnih prava.

Rješenje

Instalirano je ukupno 720 Hikvisionovih kamera rezolucije 2, 3 i 4 MP na 32 lokacije u Holandiji. Svaka ima ugrađeni 4K mrežni videosnimač (DS-7716NI-K4). Sigurnost u trezorima povećana je dvospektralnom termalnom kamerom, pomoću koje osoblje može nadgledati stanje i kada se trezor ispuni dimom.

Centralni podatkovni centar sve snimke pohranjuje odvojeno do lokacija s trezorima, čak i ako je NVR ukraden. Da bi se to postiglo, instaliran je centralni Hikvisionov Hybrid SAN server za pohranu (DS-A82024D) s 64-bitnim višejezgrenim procesorom i 24 hard diska. Rješenjem se upravlja putem HikCentral softvera za upravljanje videozapisima, koji je dovoljno fleksibilan da može upravljati tokovima videopodataka sa svih lokacija. Naprimjer, sistem može kombinovati 12 streamova u jedan. Takva postavka znači da sigurnosno osoblje sa svake od lokacija može međusobno gledati objave (feedove), odnosno nadgledati zaštićene prostorije na drugim lokacijama.

Ovo znači da se sve podružnice De Nederlandse Kluisa uživo prate 24 sata dnevno. Snimci se u realnom vremenu šalju u kontrolnu sobu, gdje se mogu analizirati i pohraniti. Jedinstvena karakteristika ovog rješenja je činjenica da se snimak pohranjuje tek kada sistem otkrije kretanje u jednom od trezora, čime se smanjuje količina pohranjenih podataka.

Peter van der Perk, vlasnik sistem-integratora odgovornog za instalaciju, kaže: “Cjelovito rješenje s HikCentral VMS-om i pohranom upravo je ono što je De Nederlandse Kluis tražio od sigurnosnog sistema. Povrh svega, Hikvision je ponudio najbolje rješenje za najnižu cijenu.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *