Kompanija A.F.P. d.o.o. postala je ovlašteni distributer vrhunskih alarmnih sustava AJAX za BiH, pružajući sigurnost i zaštitu za domove i poslovne prostore. Ajax Systems jedan je od najinovativnijih bežičnih sigurnosnih sustava u Europi

Pripremio: Marko Ćavar, marketing manager A.F.P. Široki Brijeg; E-Mail: marko.cavar@afp.ba

A.F.P. d.o.o. prvo je i vodeće poduzeće u području distribucije opreme tehničke zaštite na teritoriju BiH i već dugi niz godina usko surađuje s vodećim proizvođačima opreme tehničke zaštite. Još jedan korak u kontinuiranom rastu i razvoju u području distribucije opreme tehničke zaštite predstavlja i činjenica da je A.F.P. postao ovlašteni distributer sigurnosnih sustava Ajax. Ajax Systems najveći je europski proizvođač profesionalnih sigurnosnih sustava. Linija proizvoda sastoji se od preko 70 bežičnih i žičanih uređaja za tehničku zaštitu, kao i proizvoda za udobnost, automatizaciju i produktivnost življenja.

 Inovativni bežični sustav

Ajax Systems  jedan je od najinovativnijih bežičnih sigurnosnih sustava u Europi, dokazano pružajući izvrsnu zaštitu imovine. Sustav nudi napredne značajke kao što su senzori pokreta, senzori otvorenih vrata i prozora, senzori poplave, senzori dima, senzori loma stakla, tipkovnice, panik tipke, pametne utičnice, senzori kontrole zraka, upozorenja putem pametnog telefona. Ako dođe do bilo kakvog alarma, sustav odmah aktivira sirene, obavještava korisnike putem mobilne aplikacije i po mogućnosti šalje alarm u nadzorni centar. Ajaxovo All-in-One rješenje prikladno je za zaštitu bilo kojeg prostora, bilo da se radi o stanu, kući, poslovnom objektu, trgovini ili čak cijelom proizvodnom pogonu. Ajax je izrazito pouzdan sigurnosni sustav koji se pridržava europskog sigurnosnog standarda EN 50131 i certificiran je s Grade 2, što znači da se sustavi mogu oduprijeti iskusnim napadačima sa specijalnom opremom. Alarmna centrala (hub) radi na vlastitom operativnom sustavu Malevich, koji je dobro zaštićen od hakiranja i drugih sigurnosnih prijetnji.

Jednostavan za instalaciju

Ajax Systems je vrlo jednostavan za instalaciju, što znači da se može vrlo brzo postaviti i koristiti. Sustav je potpuno bežičan, te nema potrebe za bušenjem zidova ili postavljanjem kablova. To znači da ga možemo instalirati u bilo kojoj sobi našeg doma ili poslovnog prostora bez oštećenja zidova ili namještaja. Sustav je također vrlo jednostavan za korištenje i sve što treba da se učini jeste postavljanje senzora na mjesta koja želimo nadzirati i povezivanje na alarmnu centralu. Nakon toga imamo mogućnost upravljanja putem pametnog telefona ili tableta ili tipkovnice. Žičani alarmni sustav Ajax za rad koristi sigurnu komunikacijsku tehnologiju Fibra, koja omogućuje stvaranje neovisnih vodova duljine do 2 km. Osam linija pod kontrolom alarmne centrale Hub Hybrid minimalizira potencijalnu štetu od bilo kakvih problema u radu i štetnih napada, a čak i potpuni prekid jedne od linija ostavit će sigurnosni sustav da radi na 87% sigurnosti. Uz žičanu komunikacijsku tehnologiju Fibra dostupne su opcije povezivanja, kao što je topologija zvijezde ili osam linija kao zone u konvencionalnoj signalizaciji. Ajax uređaji za udobnost i produktivnost uključuju pametne prekidače, detektore kvalitete zraka, pametne utičnice i druge uređaje za automatizaciju, dok mobilna aplikacija Ajax omogućuje fleksibilnost i kontrolu nad napajanjem uređaja čak i kada ste izvan svoga doma ili ureda.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *