Objekti Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori Vatrodojava

Advanced Axis EN: Samo najbolji za najbolje

Noseći epitet jednog od globalnih predvodnika u dizajnu, proizvodnji i isporuci inteligentnih protivpožarnih sistema, kompanija Advanced odabrana je za projekat zaštite sjedišta slovenskog proizvođača Pirnata
Piše: Jeremy Mountain, šef Odjela za odnose s javnošću, Advanced
E-mail: jmountain@advancedco.com

Pirnar, slovenski proizvođač luksuznih vrata, koja izvozi širom svijeta, zapošljava više od 200 radnika. Njegovo ime sinonim je za kvalitet u industriji prozora i vrata, a firma se može pohvaliti i mnogim nagradama za tehnološke i dizajnerske inovacije. Smješten u Ljubljani, Pirnarov moderni objekat zauzima površinu od 4.366 metara kvadratnih. U podrumu sadrži prostore za skladištenje, servisiranje i obuku, proizvodnja i prodaja su u prizemlju, dok su uredske prostorije na spratu iznad. Osnovu aktivne protivpožarne zaštite objekta čini Advanced Axis EN protivpožarni sistem, povezan sa 230 uređaja.

Praktičan i pouzdan sistem
Odgovoran za projektovanje i instalaciju protivpožarnog sistema bio je Advancedov partner Bildos. “S obzirom na Pirnarovu reputaciju kada su u pitanju kvalitet i perfekcionizam, znali smo da će samo najbolja rješenja biti dovoljno dobra. Robusni Axis EN sistem praktičan je za servisiranje i ima nagrađivanu tehničku podršku, što Advanced čini idealnim proizvodom i zato je odabran da zaštiti sjedište Pirnara”, izjavio je direktor Bildosa Damjan Birk. Napredni Axis EN sistem, kojem je FM Approvals nedavno dodijelio certifikat za EN54 standard, komunicira sa BMS-om, sistemom za detekciju ugljik-monoksida, kao i kontrolom pristupa te HVAC sistemom druge kompanije, što omogućava kontrolu dima te upravljanje ventilacijskim otvorima, ventilatorima i prigušnicima u hitnim slučajevima. Axis EN je certificiran u skladu s EN54 2, 4 i 13 standardima te se njegove centrale mogu koristiti u formatu jedne petlje i jedne centrale ili se mogu lako podesiti kao centrale s višestrukim petljama u mrežama sa 200 čvorova, koje pokrivaju ogromna područja. Lakoća instalacije i podešavanja Advancedovog sistema te podrška za veliki broj perifernih uređaja čine ga pogodnim za svaku vrstu upotrebe. “Advanced Electronicsov sistem za zaštitu od požara donio nam je osjećaj veće sigurnosti i kontrole te povećao pouzdanje u način na koji vodimo svoje poslovanje. Možemo nastaviti rasti i napredovati znajući da je zaštita naše infrastrukture vrhunska i stalno nadograđena”, izjavio je Ado Rupnik, zamjenik direktora u Pirnaru.

O Advancedu
“Bilo nam je zadovoljstvo raditi s Bildosom kako bismo im isporučili kvalitetan i upravljački jednostavan sistem, koji će omogućiti efikasnu protivpožarnu zaštitu za Pirnarov objekat, u kojem se zajedno obavljaju proizvodne i komercijalne aktivnosti”, dodao je Vladimir Zrnić, Advancedov regionalni menadžer prodaje za Južnu Evropu. Inače, Advanced je jedan od svjetskih predvodnika u razvoju i proizvodnji inteligentnih protivpožarnih sistema. Performanse, kvalitet i lakoća korištenja njegovih proizvoda zaslužni su za to što su Advancedova rješenja implementirana širom svijeta, od instalacija s jednom centralom do mreža koje se protežu na više lokacija. Advanced je u vlasništvu Halma PLC-a, kompanije s FTSE 100 liste, koja ima dugu historiju zaštite visokoprofilnih proizvodnih postrojenja širom svijeta, uključujući i Rolls Royceovo avijacijsko postrojenje te proizvodne pogone Elfaba, globalnog proizvođača industrijskih proizvoda za ograničavanje pritiska.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *