Kontrola pristupa

Code Handle štiti fizioterapeutsku ordinaciju

U svim medicinskim ustanovama, ljudi po cijeli dan dolaze i odlaze. Terapeuti ostavljaju svoje lične stvari u garderobama, pacijenti žele privatnost u konsultantskim prostorijama, a otvorena ili otključana vrata mogu biti mamac potencijalnim lopovima. Pri tom, praćenje mehaničkih ključeva može biti naporan zadatak za manje ordinacije. Postoji rješenje: Code Handle kvaka sa PIN zaštitom kompanije ASSA ABLOY.

U gradu Irunu u španskoj pokrajini Baskija, ordinacija Fylab je tražila pristupačnu elektronsku sigurnost za vrata prostorija za konsultacije. U ovim sobama se nalazi skupa specijalistička oprema za različite terapijske discipline koje nudi Fylab. Zahtjevi su bili jasni: jednostavno, sigurno i pristupačno rješenje bez ključa, dizajnirano za rad u prostoru sa vrlo visokim dnevnim prometom ljudi. To uključuje same terapeute i posjetitelje. Fylab je tražio sistem za zaključavanje koji se lako može montirati i ponuditi moderan dizajn pogodan za jednu savremenu ordinaciju.

Code Handle posjeduje kvaku sa PIN-om i kao takva je poslužila za elektronsku zaštitu triju vrata konsultantskih prostorija u Fylabu. Sve je obavljeno bez postavljanja žica ili kablova. Dva vijka su dovoljna da montirate Code Handle na skoro svaka unutrašnja vrata (debljine između 35 mm i 80 mm). Ne morate čak ni mijenjati postojeći cilindar na vratima.

“Nisam umjetnik niti majstor, ali sam uspio da postavim kvaku u roku od 10 minuta”, kaže vlasnik Fylaba Borja Saldias Retegui.

Code Handle nudi brojne prednosti malim ordinacijama

Code Handle dodaje elektronsku sigurnost gotovo svim unutrašnjim vratima, bez narušavanja njihove estetike. Ako trebate zaštititi vrata koja su vaš prolaz prema javnom prostoru, Code Handle to radi suptilno i bez ikakvih problema. U Fylabu, Code Handle sistemi zaključavaju drvena i staklena vrata i štite opremu i lične stvari terapeuta.

„Ovo rješenje nam se jako sviđa jer se možemo riješiti ključeva“, dodaje Borja. Code Handle eliminiše potrebu za praćenjem nepraktičnih ključeva ili instaliranjem skupe opreme za kontrolu pristupa. Budući da svaka Code Handle kvaka podržava i do devet različitih kombinacija PIN brojeva (4 do 6 cifri), svako od ovlaštenog osoblja u Fylabu može imati vlastiti sigurnosni kod. Administrator ordinacije može otkazati ili izmijeniti PIN-ove u bilo kojem trenutku koristeći glavni PIN. Code Handle posjeduje dva standardna utora za baterije (CR2) unutar kvake i one obično traju i do 30 000 ciklusa zaključavanja/otključavanja prije zamjene. Sve je vrlo jednostavno.

„Code Handle je jedinstven u odnosu na standardne brave sa PIN-ovima. On nudi funkciju kodova i bateriju ugrađenu u kvaku, tako da nema potrebe za dodatnim radovima na vratima“, objašnjava Lars Angelin, menadžer poslovnog razvoja za Code Handle tehnologiju u ASSA ABLOY EMEA.

Automatsko zaključavanje je još jedna korisna funkcija. Kada se vrata zatvore, Code Handle ih automatski zaključava. Ne morate ostavljati stvari iz ruku i niko ne može otvoriti vrata izvana bez vašeg znanja. Da biste nakratko otvorili vrata, dovoljno je da stisnete Code Handle na 5 sekundi i vrata će se privremeno otključati. Radi praktičnosti, Code Handle se uvijek može slobodno otvoriti iznutra.

„Code Handle je najjednostavnije rješenje za kontrolu pristupa u malom objektu“, kaže Borja.

Više informacija o Code Handle potražite na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/codehandle

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *