Kontrola pristupa

ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA preuzima Kinetron

ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA sa zadovoljstvom objavljuje okončanje procesa kupovine Kinetrona, vodeće kompanije za samonapajajuće sisteme koji prikupljaju energiju iz pokreta. Akvizicija je obavljena u sklopu aktivnosti koje ASSA ABLOY poduzima na planu ubrzavanja rasta i zadržavanja vodeće pozicije u segmentu rješenja za digitalni pristup.

 „Kinetron je strateški tehnološki dodatak našem odjelu u okviru ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA i ojačat će našu ponudu rješenja za zaključavanje koja mogu prikupljati energiju, energetski su efikasna, ekološki prihvatljiva i nezahtjevna za  održavanje. To će nam dati dodatne mogućnosti za postizanje rasta u poslovnom segmentu rješenja za digitalni pristup u koji uvodimo inovacije kako bismo osigurali profitabilan i održiv rast,” kaže Neil Vann, direktor ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA.

„Kinetron posjeduje 35 godina iskustva u razvoju i proizvodnji sistema za prikupljanje energije iz pokreta. Oni omogućavaju kreiranje inteligentnih proizvoda sa vlastitim napajanjem i olakšavaju razvoj elektronskih i IoT rješenja na jedan održiv način. Njihova misija postizanja izvrsnosti u segmentu prikupljanja energije odlično se uklapa s našom vizijom za rješenja za digitalni pristup (DAS). Cilj je kreiranje ekosistema kontrole pristupa koji na održiv način objedinjuje kompletan ASSA ABLOY hardver kroz jedan interfejs tako da možemo nastaviti podizati kvalitet života naših korisnika,” kaže David Moser, potpredsjednik kompanije i direktor sektora rješenja za digitalni pristup u EMEIA regiji.

Kinetron je osnovan 1984. godine, sa sjedištem u Tilburgu u Nizozemskoj.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *