Kontrola pristupa

CLIQ: kontrola pristupa bez brige o napajanju

U svijetu u kojem mnogi elektronski pristupni sistemi nude veću praktičnost i fleksibilnost u odnosu na mehaničke ključeve, šta još može biti njihova prednost? Zamislite da, umjesto da budete vezani za električnu mrežu, možete nositi izvore napajanja sa sobom.

Sa CLIQ sistemom bežične kontrole pristupa, baterija unutar svakog ključa napaja vaše elektromehaničke CLIQ cilindre i katance. Ovlašteni korisnici ključeva nose jedan ključ na baterije koji je programiran sa unaprijed definisanim dozvolama pristupa. Razdvajanje izvora napajanja ovog sistema od onog za brave i katance čini rad i upravljanje pomoću CLIQ-a znatno efikasnijim.

Ključevi obično imaju vijek trajanja baterije od pet godina. Kada dođe vrijeme za promjenu baterije, to može obaviti bilo ko. Nije vam potreban nikakav stručnjak i ne morate obilaziti svaku CLIQ bravu da biste je reprogramirali ili provjerili stanje baterije. S CLIQ-om se sva potrebna snaga već nalazi u vašem ključu.

CLIQ brave imaju i druge prednosti. Budući da su uređaji CLIQ bežični i rade na baterije, nije vam potrebno ni postavljanje kablova oko vrata. Nema potrebe za invazivnim električarskim radovima prilikom instalacije CLIQ sistema kontrole pristupa pomoću ključa.

Zahvaljujući CLIQ-ovom meniju softverskih opcija, vi možete odlučiti kako da upravljate pristupnim pravima svojih korisnika. CLIQ Local Manager može upravljati vašim sistemom preko lokalne instalacije softvera. CLIQ Web Manager nudi siguran rad u oblaku. ASSA ABLOY nudi i softver-kao-uslugu kao standardnu opciju za cjelodnevnu podršku, održavanje i izvještavanje o incidentima. Tu su i ugovori o nivou usluge koji nude redundanciju podataka i nivo dostupnosti do 99,5%.

eCLIQ, elektronska verzija CLIQ tehnologije

eCLIQ je potpuno elektronski dodatak CLIQ portfoliu. U pitanju je bežični pristupni sistem izgrađen oko sigurne mikroelektronike sa AES enkripcijom. Robusni i izdržljivi eCLIQ elektronski cilindri dostupni su za vrata, ormare, liftove, alarmne kutije, mašine i ulazna vrata. Integrisani rezervoar maziva osigurava rad bez servisiranja za i do 200 000 ciklusa.

„Ova evolucija naše nagrađivane CLIQ tehnologije već štiti kompanije i javne službe širom Evrope“, kaže Stephan Schulz, proizvodni menadžer za CLIQ u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. „Organizacije u različitim sektorima i sa različitim profilima zgrada, od italijanske Creval banke do Univerzitetske bolnice Frankfurt, shvatile su da eCLIQ pruža kontrolu i fleksibilnost kakvi su potrebni njihovim objektima“.

Saznajte kako vaši objekti mogu iskoristiti prednosti eCLIQ elektronskog sistema zaključavanja i posjetite https://assaabloyopeningsolutions.eu/ecliq

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *