Automatizacija objekata Pametni domovi Softveri

Alarm Automatika: Nova razina komfora uz Ajax alarmni sustav

Ajax nije samo idealno rješenje za dom ili ured. Sustav je dizajniran da bude fleksibilan i za profesionalnu upotrebu. Danas, zahvaljujući širokom rasponu uređaja i scenarija automatizacije, Ajax je instaliran u bolnicama, tvornicama, poslovnim centrima, proizvodnim lancima i bankama diljem svijeta

Piše: Lana Klobas, voditeljica marketinga veleprodaje, Alarm automatika; E-mail: lana@alarmautomatika.com

Već smo navikli na stalne inovacije iz tvornice globalno prepoznatog alarmnog sustava Ajax. S novom linijom proizvoda korisniku Ajax sustava znatno se poboljšava kvaliteta života uz zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba za sigurnošću, praktičnošću i udobnošću. Zahvaljujući posebnom dizajnu i lakoći korištenja, Ajax sigurnosni sustav u kratkom je vremenu postao “ljubimac” krajnjih korisnika, ali i instalatera tehničke zaštite, kojima omogućuje jednostavnu i brzu instalaciju, uz brojne uštede u održavanju te eliminaciju lažnih alarma. Promatramo li evoluciju Ajax sustava od 2015. godine, kad je krenula priča ovog revolucionarnog i drugačijeg sigurnosnog sustava, vidljivo je da njihova usmjerenost na kupca izravno utječe na uspjeh proizvoda. Strelovit rast njegovih korisnika direktno je vezan za stalno uvođenje novih, još naprednijih rješenja u liniju proizvoda.

 Ajax LifeQuality

Uz već provjerena Ajax sigurnosna rješenja koja efikasno preveniraju provalu, požar ili poplavu, sada se pojavljuju nova rješenja usmjerena na kvalitetu života. Prvo takvo rješenje je Ajax LifeQuality, proizvod namijenjen poboljšanju kvalitete zraka u prostoriji koja izravno utječe na zdravlje, produktivnost i udobnost korisnika. LifeQuality će tako nadzirati temperaturu, koncentraciju vlage ili korisnika upozoriti na povećanu koncentraciju ugljičnog dioksida (CO2). Tu je i novi LightSwitch za naprednu kontrolu rasvjete, kao i WaterStop, koji će efikasno unutar pet sekundi zaustaviti poplavu automatskim fizičkim, na licu mjesta, ili daljinskim zatvaranjem vode putem Ajax korisničke aplikacije. Tu je i nova generacija linije detektora za prevenciju požara i trovanja ugljičnim monoksidom – FireProtect 2. No, Ajax nije samo idealno rješenje za dom ili ured. Sustav je dizajniran da čim fleksibilniji bude i za profesionalnu upotrebu. Danas, zahvaljujući širokom rasponu uređaja i scenarija automatizacije, Ajax je instaliran u bolnicama, tvornicama, poslovnim centrima, proizvodnim lancima i bankama diljem svijeta.

 Kako funkcionira Ajax sustav

Ajax bežični alarmni sustav je baziran na EN50131 Grade 2 komponentama, koje se međusobno mogu kombinirati i slagati u sustav, čija primjena tada postaje zaista šarolika. Uređaji bijele ili crne boje uklopit će se u gotovo svaki dekor prostora u koji se ugrađuje. Postavljanje, upravljanje i nadzor Ajax sustava vrši se u potpunosti putem pametnog telefona, uz unaprijed instalirane baterije s trajanjem do sedam godina. Ovo ga čini jednostavnim za instaliranje i korištenje. Spajanjem na internet putem LAN-a i/ ili mobilne podatkovne mreže može se osobno nadzirati ili povezati s dojavnim centrom.

Sustav se temelji na pametnom telefonu vlasnika koji se koristi za sve instalacijske parametre i konfiguraciju. Alternativno, ukoliko je potrebno, konfiguraciju i upravljanje može vršiti instalater. Komunikacija između uređaja je bežična veza naziva Jeweller (vlastiti Ajaxov protokol), dometa do 2.000 metara. Jednom instaliran i podešen, sustav se može uključiti/isključiti pomoću besplatne mobilne aplikacije, tipkovnice ili daljinskog. Na centralni Hub (Hub 2 Plus) moguće je spojiti do 200 uređaja i 200 korisnika sustava.

Zahvaljujući konstantnom tehnološkom razvoju svojih proizvoda i prilagodbi korisniku, Ajax je uveo posebnu liniju vanjskih i unutarnjih detektora pokreta s kamerom, koji pomoću vizualne verifikacije sprječavaju nepotrebne intervencije (u slučaju da korisnik zaboravi deaktivirati alarm). Ovi specijalni detektori emitirat će fotografiju sumnjivog događaja na mobilni telefon korisnika za manje od devet sekundi, a za razliku od nadzornih kamera, Ajax MotionCam detektor neće ugroziti privatnost korisnika jer kameru aktivira isključivo u slučaju alarmnog događaja.

 Bežični alarmni sustav s najviše nagrada u Europi

Posebnost Ajax protuprovale prepoznala je i struka, koja ju već godinama nagrađuje nizom posebnih strukovnih priznanja i nagrada. Ovo Ajax čini najnagrađivanijim bežičnim sustavom u Europi. Tvrtka je lani u Europi otvorila novu tvornicu, dok istovremeno bilježi galopirajući rast korisnika diljem svijeta. Ukratko, Ajax ima sve najbolje značajke alarmnih sustava iz prošlosti, uz dodatak vlastitih inovativnih tehnologija i implementaciju korisnicima prilagođene kontrole putem mobitela. Uz sva ova poboljšanja korisnici uvijek znaju da su njihovi domovi sigurni.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *