Kontrola pristupa

Bežična SMARTair maska za brave jača sigurnost i na vratima s velikim prometom

Često korištena unutrašnja i vanjska vrata trebaju robusno i inteligentno rješenje za pristup. Nova SMARTair i-max maska za brave kompanije ASSA ABLOY osigurava da samo ovlašteni korisnici prolaze kroz vrata pomoću svojih akreditiva, uključujući virtualne ključeve pohranjene na pametnom telefonu. Brza i bežična instalacija olakšava uvođenje ili proširenje sistema kontrole pristupa SMARTair u svakoj zgradi.

Nova bežična maska za brave s ugrađenim RFID čitačem i podrškom za Bluetooth može se koristiti i sa često korištenim vratima s velikim prometom ljudi. Ispunjava standard EN 1906 prema kategoriji upotrebe, odnosno podržava izdržljivost 4. stepena. To je najviši nivo koji se preporučuje za vrata „koja su izložena najvećim pritiscima“ *.

Izdržljiva, otporna i kvalitetna izvedba čini SMARTair maske idealnim za prometna vrata u obrazovnim ustanovama poput univerziteta i škola, medicinskih ustanova (uključujući bolnice i staračke domove) ureda i prostora za zajednički rad, apartmana i stambenih zgrada, javnih institucije (poput državnih institucija), sportskih centara i biblioteka. Njihov robusni dizajn, savremena estetika i instalacija bez kablova savršeni su za okruženja sa velikim prometom ljudi, kao što su objekti sa studentima i nastavnicima, ljekarima, medicinskim sestrama, posjetiteljima i izvođačima radova koji su uvijek u pokretu. SMARTair i-max maska dostupna je i sa antibakterijskim premazom za zdravstvenu zaštitu i sterilne prostore.

Nova maska napaja se preko baterija i radi sa svim standardnim srodnim tehnologijama, uključujući MIFARE, DESFire i iCLASS. Opcionalni integrisani PINpad nudi mogućnost dodavanja novog nivoa sigurnosti sa višefaktorskom autentifikacijom. Možete odrediti pojedinačna vrata koja će se otvarati uz provjeru PIN-a, akreditiva ili oboje.

Maska sa stilom i snagom
Novi i-max model ne žrtvuje stil na oltaru funkcionalnosti. Nova maska dolazi u savremenim završnim obradama i opcijama za kvake, sa do 16 različitih kombinacija. Višebojna LED lampica već na prvi pogled daje vizualne signale upozorenja. Nova SMARTair maska odgovara staklenim, drvenim ili aluminijumskim vratima, uključujući protivpožarna i evakuacijska vrata, i dostupna je za skandinavske, evropske, finske i australske profile vrata.

Nova maska kompatibilna je sa svim opcijama upravljanja SMARTair sistemom: tu su samostalni režim rada za osnovnu funkcionalnost kontrole pristupa, sistem ažuriranja na kartici, Openow i Pro Wireless Online funkcije za upravljanje u realnom vremenu svim vratima i korisnicima sistema.

Mobilna rješenja
Maska i-max nudi još jedan način otvaranja vrata: SMARTair Mobile aplikaciju za daljinsko otvaranje vrata i SMARTair Openow mobilnu aplikaciju.

Uz Openow korisnici više ne nose zasebne akreditive u vidu kartica ili privjesaka. Umjesto toga, njihov pametni telefon pohranjuje sigurne virtualne ključeve koji se mogu izdati, izmijeniti ili otkazati u bilo kojem trenutku. Dakle, korisnici više ne moraju gubiti vrijeme na prikupljanje ili provjeru valjanosti pristupne kartice za otvaranje vrata koja su zaključana sa novom SMARTair i-max maskom. Uz Openow, ako imate telefon, vi već nosite i svoje ključeve sa sobom.

Preuzmite besplatnu brošuru o SMARTair maskama za brave na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/AA_SMARTair_Escutcheon_SalesBrochure_07_2020_FINAL_WEB.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *