Događaji Sajmovi

Bosch organizao prvi festival tehnologije FESTEH

U kongresnoj dvorani Princess centra u Jastrebarskom 20. oktobra održan je prvi Bosch festival tehnologije pod nazivom FESTEH. Susret je organiziran za Boscheve strateške partnere i kupce kako bi se upoznali s kompletnom ponudom te kompanije u regiji i prepoznali nove poslovne mogućnosti koje nudi njihova tehnologija

Priredila: redakcija a&s Adria

E-mail: redakcija@www.asadria.com

„Upravo je tehnologija glavni pokretač rasta i razvoja naše kompanije. Ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava već više od 130 godina“, izjavila je Mirsada Kudrić, direktorica kompanije Bosch za Hrvatsku i Sloveniju tokom pozdravnog govora. Ona je istakla kako Boscheva tehnologija već tri vijeka olakšava čovjeku svakodnevni život i time ljudima omogućava više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje.

Mi imamo odgovor

„Kako utjecati na učinkovitost i rezultate u industrijskim tehnologijama, turizmu, graditeljstvu, mobilnosti i mnogim drugim područjima, na ta i još mnoga druga pitanja upravo mi, svojom Bosch tehnologijom, nudimo odgovor“, rekla je Kudrić. Zanimljivim prezentacijama pametnih rješenja i najnovijih tehnoloških postignuća partnerima i medijima se predstavilo svih šest odjela kompanije Bosch Hrvatska. Tako je Odjel električnih alata na zanimljiv i pomalo humorističan način predstavio razliku između običnih i savremenih Boschevih alata tehnologije 21. vijeka. Odjel toplinske tehnike predstavio je najsavremenije aplikacije u sistemu pametnih domova, dok je Odjel industrijske tehnologije pojasnio značaj golemih i revolucionarnih Boschevih rješenja koja su zauvijek promijenila globalne trendove u prometu, turizmu, energetici, metalurgiji, pa čak i u kulturi. Autooprema je prezentirala aplikaciju budućnosti i način na koji ćemo automobile koristiti bez ključeva, dok će se automobili sami parkirati bez prisustva vozača. Odjel sigurnosnih sistema na vrlo slikovit način je pokazao kako se Boschevi sistemi ne mogu hakirati i kako ih je, prema riječima predstavnika kompanije, „nemoguće premostiti“, što je na licu mjesta demonstrirano sprečavanjem krađe dijamanta. Na kraju je Odjel pametnih rješenja još jednom prošao kroz različite inovacije svih odjela i prvi put predstavio nova pametna rješenja u poljoprivredi, gdje se putem pametnih senzora dolazi do kvalitetnih i većih uroda.

Društvena odgovornost

Jedna od Boschevih temeljnih vrijednosti je društvena odgovornost. Slijedeći viziju osnivača, Bosch neprestano provodi društveno odgovorne projekte u Hrvatskoj i regiji. Dvije godine zaredom kompanija Bosch Hrvatska je posvojila SOS porodicu iz kuće „Ruža“ u Lekeniku i pokrila njihov godišnji trošak za režije. Rođendanski poklon povodom 25 godina rada udruženja SOS dječije selo Hrvatska, SOS dječijem selu Lekenik uručila je Kristina Šperanda-Ferenc, voditeljica korporativnih komunikacija Boscha za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Električni bicikl s Boschevim pogonom od sada će krasiti vozni park SOS dječijeg sela i postati omiljeno prijevozno sredstvo i zabava za djecu i mlade štićenike.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *