Svijet

Bosch proširuje MEMS liniju proizvoda akvizicijom Ariosa

Bosch jača svoju stručnost u MEMS (mikroelektromehaničkim sistemima) mikrozvučnicima i tržišnu poziciju jednog od vodećih dobavljača senzorskih rješenja za potrošačku elektroniku kupovinom njemačke kompanije Arioso Systems.

Arioso Systems jedan je od najinovativnijih svjetskih ponuđača MEMS mikrozvučnika. Tehnologija je također korisna dopuna Boschevog portfolija MEMS senzora za nosive i slušne uređaje. Očekuje se da će jedinstveni i inovativni tehnološki koncept Arioso Systemsa u kombinaciji s dugotrajnim iskustvom Bosch Sensorteca u razvoju tehnologije dok ne dosegne zrelost na tržištu potrošačke elektronike oblikovati rastuće globalno tržište MEMS mikrozvučnika. Proizvođači TWS (true wireless stereo) slušalica i drugih slušnih uređaja imat će koristi od generacije uređaja za reprodukciju zvuka sa znatno manjom potrošnjom energije i veličinom, što znači produženo vrijeme rada baterije i lakšu integraciju sistema.

Arioso Systems je razvio novu tehnologiju audiotransduktora, gdje se zvuk generiše kretanjem vertikalno postavljenih membrana unutar silikonskog čipa. Za razliku od konvencionalnih membrana, Ariosova tehnologija koristi volumen čipa, a ne površinu. Stoga je moguće napraviti minijaturni MEMS mikrozvučnik za generisanje do 120 dB SPL-a (nivo zvučnog pritiska) od 10 mm2 aktivne površine.

“Svima nam je drago što ćemo postati dio najmoćnijeg globalnog dobavljača senzorskih rješenja i napraviti sljedeći korak ka proširenju naše vodeće tehnologije”, kaže Hermann Schenk, izvršni direktor Arioso Systemsa. “Udruživanjem snaga možemo iskoristiti puni potencijal naše MEMS tehnologije mikrozvučnika.”

Detalji prodaje, kao što je kupoprodajna cijena, neće biti objavljeni, a akvizicija podliježe odobrenju antimonopolskih vlasti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *