Svijet

Comelit Grupa i Teletek Electronics udružuju snage

Italijanska Comelit Grupa, proizvođač videofona, uređaja za automatizaciju domova, videonadzornih proizvoda i sistema kontrole pristupa, i Teletek Electronics, bugarska kompanija specijalizirana za razvoj i proizvodnju vatrodojavnih i protivprovalnih sistema, sklopili su važan partnerski ugovor.

Partnerstvo je uslijedilo nakon perioda u kojem je Teletek razvijao cjelokupnu seriju proizvoda i opreme za detekciju požara za Comelit. Na obostrano zadovoljstvo i povjerenje, u okviru novog partnerstva obje će kompanije zadržati individualnost na strateškom, organizacijskom, proizvodnom i prodajnom nivou.

Direktor Comelit Grupe Edwars Barzasi detaljno je objasnio odluku o kupovini strateških kapitalnih dionica Teleteka.

“Ovime Comelit staje u red najboljih tehnoloških igrača na međunarodnom tržištu profesionalnih vatrodojavnih i protivprovalnih sistema. Pored vlastitog znanja i iskustva, sada možemo računati i na Teletekove vještine, razvijane na ovom specifičnom tržištu skoro 30 godina”, kaže Barzasi. “Jedna od prednosti ovog poduhvata bit će veći kvalitet Comelita jer će inovativna rješenja nadopuniti njegov širok i strukturiran spektar sistema protivprovale, kontrole pristupa i videonadzora. Paket od preko 2.500 naših proizvoda prati izvrsna postprodajna usluga, koja je zaštitni znak naše kompanije.”

Teletek Electronics je putem njegovog osnivača Valentina Stoitzeva, kao predsjedavajućeg Odbora, objavio da je novo partnerstvo savršeno u skladu s korporativnom misijom razvoja brenda i širenja tržišta. Ovaj sporazum Teleteku omogućava da poveća ulaganja na nekoliko frontova: u unutrašnju organizaciju i jačanje prodajne mreže u smislu istraživanja i razvoja, ubrzavajući razvoj novih proizvoda koji će se na tržištu prodavati pod brendom Teletek.“

Kao prvi korak na putu Teletekovog rasta, već je planirano veliko ulaganje Comelit Grupe u izgradnju novih objekata, kojim će Teletek povećati prostor za rad i udvostručiti proizvodne kapacitete kako bi bolje opsluživali 75 tržišta širom svijeta.

Uz sinergijski rast, Barzasi i Stoitzev potvrđuju zajedničku namjeru da ne mijenjaju individualnost dviju kompanija, koje će zadržati svoje brendove i prodajne strukture.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *