Svijet

ASSA ABLOY kupila češkog proizvođača RFID komponenti

Švedska kompanija ASSA ABLOY sklopila je dogovor o kupovini Lux-Identa, češkog proizvođača komponenti za radiofrekvencijsku identifikaciju (RFID).

“Lux-Ident je strateški tehnološki dodatak ASSA ABLOY Grupi. On ojačava našu trenutnu ponudu RFID komponenti. Kupovinom Lux-Identa znatno se poboljšava pozicija Grupe u segmentu pametnih komponenti, što će nam otvoriti priliku za dodatni rast”, kaže Nico Delvaux, predsjednik i izvršni direktor kompanije ASSA ABLOY.

“Naše liderstvo u RFID tehnologiji pozicionira HID Global kao vrhunskog ponuđača komponenti za RFID sisteme i IoT aplikacije. Akvizicija Lux-Identa još više proširuje naš portfolio s više načina prilagodbe većim i manjim projektima”, kazao je Stefan Widing, izvršni potpredsjednik i šef HID Globala. “Širenjem prisustva u Centralnoj i Istočnoj Evropi pomoću Lux-Identa dodatno će povećati našu sposobnost da lokalno opslužujemo kupce te proširimo RFID tehnologiju na tržišta u razvoju.”

Lux-Ident je osnovan 2002. godine i ima oko 145 zaposlenih. Glavni ured je u češkom Lanškrounu. Prema očekivanjima, kompanija će u 2019. ostvariti prodaju od oko 17 miliona eura.

Akvizicija podliježe odobrenju nadležnih tijela i očekuje se da će biti završena u četvrtom kvartalu ove godine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *