Svijet

Cyber sigurnosni certifikat za cijelu seriju Mobotix kamera

M73 visokoperformansna kamera, koja koristi vještačku inteligenciju, posljednja je u Mobotixovoj liniji koja je dobila SySS-ov cyber sigurnosni certifikat. Nakon višestrukih testova SySS GmbH je potvrdio da čitava serija Mobotixovih IoT kamera ima izrazito visok nivo cyber zaštite. Uz M73 kameru, M16, reprezent cijele Mx6 serije, također posjeduje SySS certifikat. Ovo je nastavak Mobotixovog Cactus koncepta, kojim kompanija želi ponuditi pouzdanu, cjelovitu zaštitu videonadzornih sistema od hakerskih napada.

U nekoliko scenarija hardverski i softverski dijelovi M73 kamere bili su podvrgnuti simulaciji zahtjevnih proboja. Penetracijski testeri SySS-a vrlo su dobro upoznati s metodama napada na IT sisteme i istražuju nove načine sprečavanja upada u digitalnu infrastrukturu. S ovim opsežnim znanjem SySS GmbH je jedan od vodećih tržišnih lidera u Njemačkoj u testiranju IT infrastrukture, odnosno traženju zajedničkih i jedinstvenih slabosti, kao i drugih sigurnosnih ranjivosti.

“Certifikatom SySS-a za naš novi M73 videonadzorni sistem dokazujemo da je Mobotixov cilj dostići najbolju moguću cyber zaštitu za sve naše serije”, kaže izvršni direktor Mobotixa Thomas Lausten. “Naš Mx6 asortiman jedan je od vodećih sistema za klasične primjene sigurnosnih kamera i prvi je izbor mnogih naših kupaca. Robusnost i izdržljivost te ušteda energije u skladu su s Mobotixovim DNK-om, a sistem je kompatibilan s ONVIF-om uprkos decentraliziranom pristupu. SySS-ov certifikat za novu, otvorenu Mobotix 7 platformu i M73 kamere dokazuje da smo dostigli cilj najviše zaštite podataka i cyber sigurnosti. To se odnosi i na certificirane aplikacije koje su integrisane u firmver, koje sveobuhvatno proširuju modularnost naših sistema”, kaže Lausten.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *