Svijet

Dahua donirala opremu u borbi protiv pandemije koronavirusa

U jeku širenja novog korona virusa Dahua Technology se pridružila ljudima, institucijama i organizacijama iz cijeloga svijeta koji pomažu u sprečavanju i kontroli pandemije donirajući visokopreciznu opremu za mjerenje tjelesne temperature u više zemalja.

Kineska ambasada u Libanu dodijela je Ministarstvu zdravstva te zemlje dva seta opreme za mjerenje temperature tijela, koja su postavljena na Rafic Hariri međunarodnom aerodromu u Bejrutu, gdje efikasno provjeravaju temperaturu putnika.

I drugi su se Dahuini uredi pridružili ovoj akciji. Ured u Južnoj Africi donirao je tamošnjoj Kineskoj ambasadi set za mjerenje tjelesne temperature, koji su instalirali Dahuini tehničari, a obišla ga je Funeka Bongweni iz Ministarstva zdravstva Južne Afrike, koja je izrazila visoka očekivanja od ove tehnologije.

Na Novom Zelandu ista je oprema donirana i instalirana 5. marta, a isprobali su je kineski ambasador u toj zemlji, kao i tri vladina savjetnika za privredu i obrazovanje, koji su pohvalili preciznost kojom termalne kamere mjere temperaturu.

Istovremeno, Dahua je donirala i drugu medicinsku opremu. Bliskoistočni odjel ustupio je 76.000 hirurških maski i 2.000 N95 maski Hašemitskom Kraljevstvu Jordan, iz kojeg je poslata zahvalnica na “zajedništvu u teškim vremenima”, a zahvalu je uputila i klinika u Guangzhouu na donaciji zaštitnog materijala za njeno osoblje.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *