Softveri

Dahua: Predstavljena osma verzija DSS softvera

Jedan od vodećih svjetskih ponuđača pametnih videorješenja za internet stvari i pratećih usluga predstavio je osmu verziju DSS-a, softverske platforme za upravljanje videom
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: info.dhslo@dahuatech.com

Prethodna, sedma verzija DSS softvera predstavljena je 2017. godine i odmah je stekla povjerenje velikog broja korisnika koji su poklonili povjerenje kompaniji Dahua Technology u više od 100 zemalja širom svijeta. DSS 8 unapređuje funkcionalnosti ranijeg softvera i opremljen je dodatnim funkcijama s primarnim ciljem da sigurnost učini lakšom i robusnijom.

Dizajn na osnovu aplikacija
DSS 8 je dizajniran na osnovu stvarnih poslovnih aplikacija. Na glavnom interfejsu aplikacija je podijeljena na tri modula za upravljanje sigurnosnim segmentima, uz dva modula za upravljanje ciljevima (ljudima i vozilima) i jednim modulom za upravljanje radom i održavanjem sistema. Platforma se temelji na stvarnim scenarijima upravljanja sigurnosnim događajima. Upravljanje je podijeljeno u tri faze, a sve počinje od centra za praćenje u stvarnom vremenu i prije nego što dođe do konkretnog događaja. Sljedeća faza je praćenje samog događaja, poslije čega slijedi pametno preuzimanje materijala nakon što događaj prođe, čime se formira sistem upravljanja na temelju zatvorene petlje. Inteligentno praćenje ulaza i izlaza, kao i dva primarna cilja (ljudi i vozila) olakšano je funkcijama upravljanja pristupom, kao i upravljanjem ulazom i izlazom vozila. Posljednja komponenta, Centar za održavanje, inteligentni je O&M sistem koji korisnicima omogućava sveobuhvatno praćenje i izvještavanje o statusu sistema i drugih povezanih uređaja.

Brže i lakše ciljno pretraživanje
DeepXplore je inteligentni pretraživač zasnovan na vještačkoj inteligenciji koji nudi napredno pretraživanje osoba i vozila s obzirom na vrijeme i lokaciju. DSS platforma prikuplja podatke s kamera, sistema kontrole pristupa i kamera za prepoznavanje registarskih tablica, što joj omogućava praćenje željenog cilja od parkirališta do ulaska u ured. Koristeći ovu funkciju, operater može lako pronaći osobu u zgradi uz samo nekoliko klikova. DSS 8 nudi jedinstvenu arhitekturu koju prati pregledan interfejs, čime se pojednostavljuje upotreba i smanjuju vrijeme i troškovi uključivanja novih korisnika. DSS 8 nadalje pruža jedinstvenu, integrisanu i skalabilnu platformu za sve DSS proizvode.

Integrisani nadzor u stvarnom vremenu
Centar za nadzor nudi integrisani prikaz u stvarnom vremenu u vidu prikaza uživo, videozida ili emap tehnologije, koja kombinira sažetke iz različitih ulaznih sistema (poput videa, kontrole pristupa, videointerfona, sistema za prepoznavanje registarskih tablica i lica itd). Predstavljanje osme verzije Dahuinog DSS-a rezultat je trajne podrške korisnicima kroz povratne informacije i kombinaciju s istraživačko-razvojnim pristupom zasnovanim na vještačkoj inteligenciji i internetu stvari. Uz posvećenost misiji “kreiranja sigurnijeg društva i pametnijeg življenja”, Dahua Technology nastavit će se pridržavati svojih osnovnih vrijednosti usmjerenih na korisnika kako bi tržištu ponudila pametna i integrisana sigurnosna rješenja, sisteme i usluge.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *