Svijet

Dahua prodaje Lorex za 72 miliona dolara

Dahua Technology će Skywatchu, tajvanskom pružaocu usluga u oblaku, prodati kompaniju Lorex, proizvođača videonadzornih kamera sa sjedištem u Kanadi i uredima u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji. Vrijednost transakcije je oko 72 miliona američkih dolara.

Komentirajući transakciju, predsjednik Upravnog odbora Dahue Fu Liquan je izjavio: “Lorex je bio krunski dragulj u Dahuinom poslovanju otkada smo ga kupili. Međutim, u najboljem je interesu naših dioničara, kupaca, zaposlenika i drugih zainteresovanih strana da izvršimo ovu transakciju, koja će stvoriti vrijednost kako kratkoročno za našu kompaniju tako i dugoročno za Lorexove dioničare. Lorexovom timu želimo mnogo uspjeha.”

Transakcija će Skywatchu omogućiti brži ulazak na sjevernoameričko i druga međunarodna tržišta, a Lorexu dalji rast poslovanja.

“Lotex se tokom više od 30 godina etablirao kao jedan od najpouzdanijih brendova u videosigurnosti u Sjevernoj Americi. Radujemo se saradnji s Lorexovim vrhunskim timom na izgradnji njihovog pouzdanog brenda, odnosa s distributerima i proizvoda kako bismo potaknuli budući rast kompanije i zadovoljili rastuću potražnju kupaca za pametnom videosigurnošću i IoT rješenjima. Ova transakcija nije samo vrijedan dodatak već i utire put našem poslovanju s cloud uslugama na sjevernoameričkom tržištu. Zajedno vidimo ogromnu priliku za stvaranje izuzetne vrijednosti”, rekao je osnivač Skywatcha dr. Wei-Chao Chen.

Posjećamo, vlasnik Lorexa je prije prodaje Dahui bio američki FLIR Systems.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *