Tehnologija i proizvodi Videonadzorni sistemi

Dahua Technology uvodi HDCVI u 4.0 eru

Analogni HD brzo postaje uobičajena pojava u oblasti analognog videa. Sudeći prema najavama IHS-a objavljenim u izvještaju za prošlu godinu, do 2018. će više od 90% analognih kamera nuditi analogni HD

Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology

E-mail: overseas@dahuatech.com

Predvodeći industriju, Dahua je 2012. godine predstavila HDCVI tehnologiju, čime je nastavila jačati poziciju tehnološkog lidera donoseći HDCVI vrhunske performanse u pogledu rezolucije, osjetljivosti, inteligentne funkcionalnosti i upotrebljivosti. I današnja HDCVI ponuda dobro se nosi s ekvivalentnom IP ponudom. Kupci mogu odabrati najpogodniji sistem za svoje objekte bez ograničavanja na IP. Pojava DVR-a s više načina rada, koji snima video s HDCVI-ja, TVI-ja, AHD-a, CVBS-a i IP kamera, uveliko olakšava postepenu nadogradnju sistema. Budući razvoj analognog HD-a mora se odvijati tako da odgovara potrebama IoT-a i obrade velikih podataka, što su funkcionalnosti koje će u narednim godinama davati vrijednost sigurnosnim sistemima.

Nova era 

Dahuino HDCVI 4.0 okruženje ima tri ključne komponente: 4K-HDCVI za vrhunsko snimanje videa, IoT-HDCVI za višedimenzionalno očitavanje i AI-HDCVI za pretvaranje HDCVI videa u pretražive Booleove podatke. S obzirom na to da će tokom 2017. godine biti predstavljeni novi proizvodi radi poboljšavanja korisničkog iskustva za HDCVI kupce, HDCVI zajednica može očekivati mnogo više prilika za korištenje te tehnologije, što će proširiti lepezu mogućih sigurnosnih upotreba. Dahuin 4K-HDCVI podržava 4K Ultra HD video i back-end DVR pohranu, a HDCVI tehnološka arhitektura prevazišla je usko grlo propusnosti za prijenos podataka kako bi ponudila video visoke rezolucije. Ovo je veliko postignuće, kojem je cilj proširivanje potencijala HDCVI-ja u budućnosti.

Dahuina IoT-HDCVI tehnologija, kombinovana s IoT tehnologijom očitavanja, omogućava kamerama da nadmaše osnovnu funkciju pružanja videoinformacija. Uz korištenje IoT senzora, koaksijalni kablovi u stanju su prenositi ne samo videosignal nego i informacije poput alarma, temperature ili vlage u zraku. HDCVI arhitektura podržava prijenos složenih podataka od kamere do DVR-a i omogućava kameri za višedimenzionalno očitavanje da postane IoT rješenje. HDCVI-jev prijenos u skoro stvarnom vremenu također odgovara IoT upotrebi, dok se AI-HDCVI tehnologija integriše u HDCVI video i audio pomoću dubokog AI učenja. AI-HDCVI ima gotovo ljudski nivo preciznosti u klasifikaciji slika i prepoznavanju glasa, a izlazni podaci ove analize mogu se koristiti za rješavanje problema raspodjele resursa, naprimjer s kupcima u maloprodajnoj industriji i/ili u upravljanju gradskim transportom pomoću analize saobraćaja.

Svjetliji i jasniji svijet

Prilagodljiva i proširiva arhitektura HDCVI-ja omogućava razvoj rješenja i proizvoda za buduću upotrebu. Ona štiti investicije kupaca omogućujući bezbolnu nadogradnju na nove tehnologije kako se one pojavljuju. Dahuin HDCVI 4.0 predvodi industriju u novu eru visoke rezolucije, inteligentnijeg i praktičnijeg korištenja, a 4K-HDCVI je prvi proizvod koji je Dahua izbacila na tržište u 2017. godini. Dok se industrija pokušava izboriti s ograničenjima propusnosti koaksijalnog kabla, Dahua je objavila prvo 4K Ultra HD rješenje koristeći vrhunski mehanizam modulacije signala i smanjenja šuma, a rješenje emituje 4K videosignal na udaljenosti do 700 m (RG6 kabl).

4K-HDCVI ponuda uključuje 4K box, infracrvenu bullet i dome kameru, 4K panoramsku kameru s fisheye objektivom, 4K višesenzorsku panoramsku kameru od 180 stepeni i seriju XVR-ova (DVR-ova s više načina rada) s 4K podrškom. Dahua 4K-HDCVI ponuda podržava sliku ultravisoke, 3840×2160 rezolucije, što je ekvivalentno 4X 1080 HD kameri, kako bi postigla širokougaonu pokrivenost i istovremeno ponudila jasne videosnimke. Analogne HD tehnologije, ograničene kapacitetom prijenosa podataka koaksijalnih kablova, nisu mogle ponuditi 4K rezoluciju, a Dahua je autonomno razvila TX i RX čipsete, koji su prevazišli ovo ograničenje. Dahua 4K-HDCVI proizvodi mogu ponuditi prijenos na ultra velikim udaljenostima:

  • RG6 koaksijalni kablovi za prijenos video i audio podataka bez gubitka kvaliteta na 700 m
  • RG59 koaksijalni kablovi za video i audio podataka bez gubitka kvaliteta na 500 m
  • UTP Cat6 mrežni kabl za video i audio podataka bez gubitka kvaliteta na 300 m

Modernije i isplativije

Novi 4K XVR snimač kompatibilan je sa svim postojećim HDCVI/HDTVI/AHD kamerama, a podržava i CVBS i IP kamere, što nadogradnju na 4K čini mnogo praktičnijom i cjenovno isplativijom. Montiranje, podešavanje, rad i održavanje 4K HDCVI-ja isto je kao i prije i jednom kada DVR bude zamijenjen novim 4K XVR-om, postojeću kameru možete naprosto zamijeniti 4K kamerom ili usput dodati 4K kameru. DH-HAC- HF3805G ima Sonyjev 4/3 8 MP STARVIS senzor i može prikazati Ultra HD sliku 3840×2160 rezolucije, uz impresivne noćne performanse zbog većeg senzora. To je također prva HD analogna kamera u sigurnosnoj industriji koja koristi M43 objektive. Ova kamera donosi i funkcije poput autofokusa, uvećanja slike za dinamičnu detekciju i slanje videodokaza u slučaju uzbune bez potrebe za korištenjem back-enda.

Još jedan proizvod koji se posebno ističe je DH-HAC-PFW3601, prva analogna infracrvena HD kamera s više objektiva i podrškom za 4K panoramski pregled od 180 stepeni. Ovaj vrhunski proizvod koristi Dahuin napredni algoritam za spajanje slike kako bi omogućio panoramski prikaz od 180 stepeni s neprimjetnim prijelazima. Korištenjem tri Sony STARVIS senzora i F1.4 objektiva velikog otvora blende, ova IR kamera pruža sliku visokog kvaliteta čak i pod slabim osvjetljenjem. Pomoću 4K XVR-a panoramski prikaz može se podesiti tako da na jednom ekranu istovremeno prikazuje više praćenih objekata, što može biti korisno za detekciju objekata u pokretu u kritičnim područjima. Osim toga, kamera ima IP67 i IK10 zaštitu, što je čini dobrim izborom za važna ulazna i izlazna područja, raskrsnice i parkove.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *