Svijet

Direktor Milestonea napušta kompaniju nakon 17 godina

Izvršni direktor Milestone Systemsa Lars Thinggaard odlučio je napustiti kompaniju, a Odbor direktora već je počeo potragu za njegovim nasljednikom. U međuvremenu će Lars Larsen, dosadašnji finansijski direktor, obavljati dužnost privremenog izvršnog direktora.

“Veoma sam zahvalan Larsu za energiju, viziju i srce koje je posvetio zaposlenima u Milestoneu i našim partnerima. Želim mu sve najbolje u budućim planovima i težnjama”, rekao je Lau Normann Jørgensen, predsjednik Uprave Milestone Grupe.

Lars Larsen, finansijski direktor i novi privremeni izvršni direktor, rekao je: “Lars je odigrao presudnu ulogu u razvoju Milestonea, koji je danas jaka kompanija na vodećem mjestu na tržištu softvera za upravljanje videom.”

Lars Thinggaard bio je predsjednik i izvršni direktor Milestone Systemsa 17 godina, a prije toga član neizvršnog odbora. Posljednjih šest godina, nakon što je Canon 2014. kupio kompaniju, vodio je Milestone kao samostalno preduzeće u koncernu. Pod njegovim vodstvom Milestone je postao razvojna kompanija s jakim timom i perspektivnom budućnošću.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *