Svijet

EAN bar kod na pakovanjima SALTO-ovih proizvoda

SALTO Systems je dodao EAN13 standardizirane bar kodove na pakovanja svojih proizvoda kao odgovor na potrebe partnera i prodajnih kanala. EAN je 13-cifreni bar kod koji se koristi na međunarodnom nivou za identifikaciju svakog proizvoda. Međunarodni broj artikla (također poznat kao evropski broj artikla ili EAN) je standard koji opisuje simbologiju bar koda i sistem numerisanja koji se koristi u globalnoj trgovini za identifikaciju specifičnog modela proizvoda, u specifičnom pakovanju, s jedinstvenim identifikacijskim brojem.

Upotreba EAN kodova omogućit će SALTO-ovim partnerima i instalaterima prepoznavanje i distribuciju proizvoda te kompanije i smanjiti mogućnost greške unutar njihovih vlastitih prodajnih kanala. Jedna od glavnih prednosti standardizacije kroz uvođenje šifre proizvoda je bolji proces skladištenja i praćenje proizvoda. EAN kod će omogućiti kompaniji i njenim partnerima da dobiju vrijedne informacije o proizvodima i optimiziraju upravljanje zalihama, informacije o proizvodima, operacije ili čak poboljšaju konkurentnost.

Uvođenje EAN13 kodova će olakšati prodaju i distribuciju SALTO-ovih proizvoda širom prodajnih kanala. EAN kodovi pomažu u lakom i brzom razlikovanju jednog modela proizvoda od drugih. Ovi brojevi su jedinstveni i opisuju atribute proizvoda putem identifikacijskih oznaka. Oni mogu predstavljati detalje kao što su:

  • Tip brave i cilindra ili model čitača
  • Tehnološka kompatibilnost
  • Cijena, težina ili boja
  • Proizvođač
  • Kod zemlje
  • Ostali podaci o proizvodu

Standardizirani EAN13 bar kodovi postepeno će uvoditi u kompletan asortiman proizvoda kompanije SALTO Systems.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *