Svijet

Usredsređenost na sigurnosne standarde

Suprema, jedan od globalnih lidera u kontroli pristupa, biometriji i evidenciji radnog vremena, certificirala je svoje proizvode i rješenja u skladu s međunarodnim sigurnosnim standardima kako bi osigurala najviši nivo sigurnosti i zaštite.

Supremina centrala za kontrolu pristupa četirima vratima Corestation njen je prvi kontroler s UL 294 certifikatom, koji se odnosi na sigurnost i pouzdanost proizvoda. Kompaktni vanjski RFID čitač Xpass D2 je verificirala SIA, što znači da je uređaj usklađen s Open Supervised Device Protocol (OSDP) standardom i povezanim profilima. Taj standard ukazuje na višu sigurnost od uobičajenog komunikacijskog protokola kontrole pristupa stalnim nadzorom žica i zaštitom vrhunskom AES-128 enkripcijom.

Nadalje, Suprema kontinuirano radi na jačanju zaštite podataka kako bi ispunila sigurnosne standarde. Njena platforma za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena Biostar2 stekla je ISO 27001 i ISO 27701 certifikate, koji potvrđuju usklađenost s Općom evropskom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Sve u svemu, ovi certifikati osiguravaju da Supremini sistemi za kontrolu pristupa imaju najviši nivo zaštite od potencijalnih povreda sigurnosti i ranjivosti.

“Suprema ne samo da pruža vodeća svjetska sigurnosna rješenja za biometriju već i preuzima vodeću ulogu u zaštiti i sigurnom korištenju biometrijskih podataka, uključujući informacije o licima i otiscima prstiju”, rekao je izvršni direktor te kompanije Hanchul Kim. “Kontinuirano ćemo povećavati ulaganje u zaštitu podataka stjecanjem certifikata o usklađenosti s različitim propisima na regionalnim nivoima. Suprema će pružiti najsigurnija biometrijska sigurnosna rješenja na svijetu, tako da ljudi mogu uživati u pogodnostima i sigurnosti koje biometrijska tehnologija pruža.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *