Svijet

Everbridge osigurava utakmicu američke vojske i mornarice

Američko Ministarstvo obrane, u saradnji s FBI-em, Državnom policijom Massachusettsa i drugim agencijama, koristilo je zajednički analitički virtuelni sistem dijeljenja informacija u stvarnom vremenu (JARVISS), koji je razvio Everbridge, kako bi nadziralo i identificiralo potencijalne prijetnje tokom utakmice vojske i mornarice na stadionu Gillette u Foxboroughu u Massachusettsu.

“Godinama se oslanjamo na JARVISS i Everbridgev tim za našu godišnju fudbalsku utakmicu vojske i mornarice. To se pokazalo jako važnim za sigurnost misije, obavijesti o prijetnjama, geoprostorno planiranje i detaljne procjene”, izjavio je Matthew Cassidy, šef zaštite snaga (G34) s Vojne akademije SAD-a u West Pointu.

Utakmicu prati više od 65.000 gledalaca i 500 članova osoblja. Pod vodstvom Timothyja Bakera, Everbridgev tim zadužen za JARVISS na licu mjesta osigurava besprijekornu saradnju, integrišući podatke radi boljeg uvida u stanje na terenu i koordinacije odgovora među odjelima.

“Velika je čast slaviti i sarađivati s našim vojnim i veteranskim partnerima kako bismo osigurali da jedna od velikih tradicija američkog sporta prođe sigurno za sve”, izjavio je David Wagner, izvršni direktor Everbridgea.

Everbridge je tokom utakmice vojske i mornarice 2022. godine u Philadelphiji bio uspostavio Centar za hitne situacije, koji je bio zadužen za prijetnje javnoj sigurnosti i kritične poslovne događaje, istovremeno omogućavajući razmjenu informacija među partnerskim agencijama.

Everbridgeova rješenja za javnu sigurnost također su se koristila u događajima poput parade za Dan zahvalnosti 2023. i proslave Nove godine na Times Squareu, gdje je Grad New York koristio njihovu platformu za hitna upozorenja i komunikaciju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *