Svijet Vijesti

Novi ONVIF-ov profil za video streaming

ONVIF je izdao profil T, novi set specifikacija s naprednim mogućnostima video streaminga (protoka videopodataka) i proširenim funkcijama za strimovanje i analitiku metapodataka.
Profil T također nudi podršku za H.265 kompresiju videozapisa s kamera visoke definicije, smanjujući zahtjeve za većom pohranom na hard diskovima i većom propusnošću, te može lakše inkorporirati nove video i audio kodeke po potrebi kako se industrija bude razvijala.

“Profil T je odličan primjer kako ONVIF prihvata tehnološki napredak kako bi služio promjenjivim zahtjevima ove industrije”, rekao je Per Björkdahl, predsjedavajući Upravnog odbora ONVIF-a. “Pored podrške za H.265, on standardizira analitiku, protok metapodataka i druge važne funkcionalnosti kako bi zadovoljio trenutne i buduće zahtjeve krajnjih korisnika, sistem-integratora i konsultanata.”

Novi profil podržava i dvosmjerni protok audiopodataka, odnosno audio ulaz i izlaz iz kamere. Koristeći standardizirane tipove događaja, profil T osigurava da softveri za upravljanje videozapisima i drugi koriste jedan set upravljanja događajima koji podržavaju sve kamere, bez obzira na proizvođača. Ovo uključuje upozorenja kao što su neovlašteni pristup, digitalni ulaz i relejni izlaz. Profil T također omogućava da se određeni dio slike izdvoji za analizu, a obuhvata i protok metapodataka, uključujući analizu i događaje.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *