Svijet

Gallagher imenovao Merva Williamsa za šefa marketinga

Merv Williams novi je direktor marketinga kompanije Gallagher. On će voditi razvoj i realizaciju globalne marketinške strategije Gallagher Securityja na ključnim tržištima, uključujući Australiju, Novi Zeland, Aziju, Veliku Britaniju, Evropu i IMEA regiju, a odgovarat će izvršnom direktoru za sigurnost Marku Jungeu.

“Merv je vrlo iskusan marketinški stručnjak i cijenjen član Gallagherovog tima. Njegovo kontinuirano upravljanje evolucijom našeg brenda predvodit će naše marketinške napore za ubrzanje rasta i podizanje tržišne prepoznatljivosti unutar međunarodnog sigurnosnog ekosistema”, kaže Jung.

“Zakoračiti u ovu ulogu u tako uzbudljivom trenutku na našem putu prava je privilegija – Gallagher je mlad 85 godina, a mi pokrećemo inovacije i otvaramo nove tržišne mogućnosti širom svijeta gotovo svakodnevno – i zato je ovo zaista odlično mjesto za biti”, rekao je Williams povodom imenovanja na novu poziciju.

Williams se pridružio Gallagher Securityju u njihovom globalnom sjedištu u Hamiltonu na Novom Zelandu prije dvije godine, prvo kao brend i PR menadžer, a nedavno i kao zamjenik direktora marketinga.

Prethodno je radio na vodećim pozicijama u marketinškim i kreativnim agencijama i bio je generalni direktor za globalne brendove koji opslužuju građevinski sektor.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *