Svijet

IDIS optimizirao sistem nadzora na turskom univerzitetu

IDIS Solution Suite VMS je optimizirao operacije i transformisao sigurnost sistema od 350 kamera na Univerzitetu za društvene nauke u Ankari (ASBU) u Turskoj. ASBU se nalazi u historijskom centru grada, što ga čini idealnom destinacijom za oko 5.500 studenata godišnje. Ali s takvim prometnim mjestom, univerzitet se također morao suočiti s povećanim rizikom od incidenata, uključujući kriminal i antisocijalno ponašanje.

Sistem s 350 kamera, koji se cjelodnevno nadzire iz posebne kontrolne sobe, proširivan je nekoliko puta tokom godina. No, kombiniranje šest dobavljača konstantno je pravilo probleme postojećem VMS-u, što je za rezultat imalo zamrznute slike i teško upravljanje podacima.

Integrator 11S Savunma Sanayi ve Güvenlik Sistemleri zatražio je od lokalnih vlasti dopuštenje da osmisli najbolji put za nadogradnju ovog kompliciranog sistema. Prilikom demonstracije uživo i na licu mjesta kompanija je pokazala kako bi softver za upravljanje videozapisima IDIS Solution Suite (ISS Expert) brzo mogao registrovati sve kamere i uređaje različitih brendova, uključujući snimače i videozid od 3×3.

Danas, kada je projekat završen, rezultat je prilično fascinantan. Operateri sada mogu kontrolisati sistem sa svojih radnih stanica, s pregledom koji omogućava prikaz i vatrogasnog sistema na istom ekranu. Budući da je IDIS-ovo rješenje jednostavno za održavanje i proširivanje, u sljedećoj fazi projekta bit će dodano još stotinu kamera u dvije obnovljene smještajne zgrade.

Sigurnosno osoblje ASBU-a sada može lako udovoljiti zahtjevima policijskih agencija za videodokazima. Označeni snimci događaja olakšavaju operaterima da prelaze sa scene na scenu prilikom pregledanja snimaka.

“IDIS Solution Suite riješio je sve probleme koje smo imali s našim složenim i zastarjelim sistemom, uz jednostavnu nadogradnju koja produžuje životni vijek i performanse svih naših kamera”, kaže Zafer Buldu, menadžer za hardver i tehničke usluge na ASBU-u.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *