Svijet

Ulaganje FLIR Systemsa u Providence Photonics

FLIR Systems je investirao u Providence Photonics, firmu koja razvija napredni softver za mjerenje emisija gasova pomoću Flirovih Optical Gas Imaging (OGI) kamera.

Providence Photonics specijaliziran je za razvoj i primjenu napredne tehnologije u području snimanja gasova, čime pomaže u borbi protiv nekih od najizazovnijih ekoloških i sigurnosnih problema u industriji. Koristeći patentiranu tehnologiju, napredne tehnike računarskog vida i najmodernije infracrveno snimanje, njihova rješenja mogu se koristiti za nekoliko aplikacija, uključujući mjerenja curenja gasova, provjeru ispitivanja curenja, autonomno daljinsko otkrivanje curenja itd.

Kao dio investicije FLIR će dobiti ekskluzivni pristup dijelu intelektualnog vlasništva Providence Photonicsa, što će im pomoći da prošire ponudu svojim kupcima u naftnoj i plinskoj industriji. Kompanije će raditi na primjeni Providence Photonicsovih algoritama za mjerenje gasova u sadašnjim i budućim FLIR OGI kamerama i digitalnim uslugama.

„Naše ulaganje u Providence Photonics je još jedan primjer naše evolucije. Od isključivo nadzorne kompanije postali smo ponuđač inteligentnih rješenja koja koriste softver za pomoć pri odlučivanju“, rekao je Frank Pennisi, voditelj industrijske poslovne jedinice u FLIR-u. „Ova investicija omogućava nam da bolje opslužujemo postojeće kupce naftne i plinske industrije koji se oslanjaju na našu tehnologiju za optičko snimanje gasova radi poboljšanja efikasnosti i sigurnosti, istovremeno osiguravajući poštivanje propisa o smanjenju emisije metana.“

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *