Svijet

Znatan rast globalnog tržišta barijera

Globalno tržište barijera će, prema procjenama Grand View Researcha, dosegnuti vrijednost 24,5 milijardi dolara do 2025. godine, uz prosječnu godišnju stopu rasta od 9,8 posto.

Rast se može pripisati njihovoj većoj upotrebi u komercijalnim, stambenim i visokosigurnosnim aplikacijama, ali i saobraćaju, u kojem pružaju veću sigurnost vozilima i pješacima na pješačkim prijelazima. Nagla industrijalizacija, građevinski radovi te terorističke i kriminalne aktivnosti također će doprinijeti rastu tog tržišta.

Mnogo je ponuđača visokosigurnosnih barijera, koje se koriste u sistemima kontrole pristupa vozila radi zaštite kritične infrastrukture, smanjenja saobraćajnih gužvi, ali i u podatkovnim centrima te finansijskim institucijama u sprečavanju neovlaštenih upada te oštećenja ili krađe imovine

Kada je riječ o vrsti proizvoda, u narednom periodu znatan rast ostvarit će pokretni stubići za kontrolu saobraćaja. Najveći tržišni igrači navedeni u istraživanju su: Betafence, Delta Scientific, Hill & Smith, Lindsay, Senstar, Tata Steel i Valmont.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *