Svijet

G4S dobio posao zaštite nuklearke Sizewell C

Kompanija G4S Secure Solutions UK će otvoriti 100 radnih mjesta u blizini Suffolka nakon što je dobila 4,3 miliona funti vrijedan ugovor sa EDF-om o zaštiti prostora nuklearne elektrane Sizewell C.

Očekuje se da će se ugovor za Sizewell C realizirati tokom 2023. godine, a dostupne pozicije će uključiti i obuku zaposlenih za upravljanje pristupom u timovima za kontrolu pristupa, praćenje sistema za nadzor i zaštitu perimetra lokacije i izvještavanje o upravljanju incidentima. G4S će voditi i timove za orijentaciju u sklopu projekta. Gotovo 80% novih radnih mjesta popunit će radnici koji nemaju licencu Agencije za sigurnost. To znači da će oni dobiti nove kvalifikacije dok rade za G4S pri čemu troškove snosi sama kompanija.

Od jula 2015. G4S je radio na 10-godišnjem ugovoru za pružanje sigurnosnih usluga tokom izgradnje Hinkley Point C, prve nove nuklearne elektrane izgrađene u Britaniji u ovoj generaciji.

„Već više od decenije, G4S je posvećen zaštiti kritične nacionalne infrastrukture Ujedinjenog Kraljevstva i jako smo ponosni na naš rad na kreiranju hiljada radnih mjesta za zapošljavanje lokalnog stanovništva i stručnjaka iz sektora širom zemlje.” kaže Alistair McBride, direktor strateških klijenata za sektor nuklearne energije i komunalnih usluga u G4S UK.

Očekuje se da će izgradnja elektrane Sizewell C trajati 10 godina. Kada bude izgrađena, nuklearna elektrana će obezbijediti niskougljičnu električnu energiju za šest miliona domova u periodu od najmanje 60 godina.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *