Svijet

Hikvisionovo rješenje u poljskoj fabrici za proizvodnju guma

Industrijski kompleksi često se prostiru na velikoj površini s prilično različitim sigurnosnim potrebama. Hikvision zbog toga nudi širok spektar tehnologija koje zadovoljavaju svaku potrebu, u što se nedavno mogao uvjeriti proizvođač gume u Poljskoj. Kabat Tyre u Budzyńu proizvodi gumene proizvode za industriju i poljoprivredu. U potrazi za novim sigurnosnim sistemom koji bi pokrivao njegov proizvodni pogon od 30.000 m2, Kabat se okrenuo sistem-integratoru Tel-Kom Serwisu, koji je koristio Hikvisionove proizvode kako bi isporučio skalabilno rješenje.

Stari sistemi bez ikakve fleksibilnosti

Kabat Tyre je morao unaprijediti postojeći, manji sigurnosni sistem koji je koristio uređaje niže rezolucije različitih proizvođača. Novi je trebao osigurati nadzor visoke rezolucije proizvodnih hala, skladišta, poslovne zgrade i otvorenih prostora kako bi spriječili krađe i pružili operativnu podršku u slučaju nesreća.

Kvalitet slike u uslovima niske osvijetljenosti bio je poseban problem jer nije svaki dio velike površine kompleksa dobro osvijetljen. Deponije za crne gumene proizvode (npr. gume) ne reflektuju svjetlo dobro, što ih čini teškim za nadzor pomoću kamera niže osjetljivosti.

Osim toga, bilo im je potrebno pouzdano detektovanje pokreta i mogućnost kombinovanja nezavisnih snimača u jedan sistem, koji je morao biti skalabilan jer će se proširivati u budućnosti.

Klijent je želio imati mogućnost dodavanja novih funkcija po pristupačnoj cijeni, bez iznenađenja kada stigne račun. To je bio naročit izazov jer nisu mogli znati koje će im funkcije trebati.

Oštrije slike čak i u mraku

Tel-Kom Serwis dizajnirao je rješenje za Kabat temeljeno na pet 4K snimača (DS-9632NI-I8 i DS-7716NI-I4), koji su, uz iVMS 4200 softver za upravljanje svim kamerama, osigurali jaku jezgru za videonadzorno rješenje, sve u jednom LAN-u.

Za prostore na otvorenom korištene su brojne pametne bullet kamere (DS-2CD4B26FWD-IZS). One koriste Hikvisionovu DarkFighter tehnologiju da bi isporučile svijetle slike u boji čak i u uslovima veoma slabog osvjetljenja. Za pokrivanje unutrašnjih područja, odnosno proizvodne hale i hodnika, instalirane su EasyIP 2.0 i fiksne kamere (DS-2CD2T42WD-IS), a za nadzor ureda korištene su IR fiksne kamere (DS-2CD2142FWD-I).

Mjesta za testiranje guma trebala su nešto drugačiji uređaj budući da je trebalo nadzirati iznenadna povećanja temperature radi zaštite od mogućih požara. Tako je korištena termometrijska bullet kamera (DS-2TD2136T-15). Sa slikama visoke rezolucije, čak i u najtamnijim dijelovima, sigurnosno osoblje ima mnogo bolji uvid u ono šta se dešava na cijelom području od 3,5 hektara.

Arkadiusz Wierzbicki iz Tel-Kom Serwisa kaže: “Hikvisionovo rješenje bilo je odličan izbor za Kabat Tyre jer nudi jednostavnu ugradnju, pouzdanost, intuitivno upravljanje i dobar kvalitet slike. Također, nema skrivenih troškova, što je bilo važno za unapređenje njihovog sistema.”

Kabat Tyre sada posjeduje rješenje visoke rezolucije, koje sve sigurnosne potrebe objedinjuje u sistem koji se može proširiti kako bi zadovoljio potrebe klijenta u budućnosti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *