Seminari Svijet

FlipX – novi precizni i fleksibilni detektori za zatvorene prostore iz OPTEX-a

U četvrtak, 8. septembra, OPTEX će predstaviti FlipX, nove visoko precizne i fleksibilne detektore za zatvorene prostore.

Instalateri i krajnji korisnici u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi (EMEA) sada mogu koristiti FlipX, novu seriju fleksibilnih senzora za zatvorene prostore iz OPTEX-a, vodećeg svjetskog proizvođača senzora. Nova tehnologija koristi posebno prilagođeni piroelektrični senzor za napredne performanse koji se prilagođava ljudskom obliku. Tu je i jedinstveno sočivo koje se može ‘okrenuti’ kako bi se omogućila detekcija u širem i užem vidnom polju pomoću samo jednog senzora.

Ovo ‘okrenuto’ sočivo dizajnirano je s fokusom na fleksibilnost. Ono instalaterima praktično nudi dva senzora u jednom uređaju kako bi se zadovoljili složeni zahtjevi kupaca. Ovaj sistem pomaže instalaterima da kvalitetnije upravljaju inventarom i novčanim tokovima, uz dodatnu svestranost i spoznaju da mogu izaći na teren s rješenjem koje će zadovoljiti potrebe korisnika.

Nova serija senzora za zatvorene prostore razvijena je uz oslanjanje na OPTEX-ovo bogato iskustvo u pružanju vrhunskih performansi senzora u primjenama koje uključuju otkrivanje uljeza. Jednostavnim rotiranjem objektiva za 180°, senzor se može koristiti za zaštitu uskih ili dugačkih prostora kao što su hodnici dužine do 18 m, ili široki, otvoreni prostor poput dnevne sobe ili maloprodajnog prostora dužine do 12 m uz ugao vidnog polja od 85°.

FlipX Standard je prvi proizvod iz nove serije. U pitanju je senzor koji zadovoljava najviše standarde i posjeduje digitalno unaprijeđenu logiku prepoznavanja signala nazvanu Super Multi-Dimensional Analysis (SMDA). To znači da se sada mogu izbjeći nepotrebni alarmi uzrokovani promjenama svjetlosti ili temperature.

Nakon predstavljanja FlipX Standard modela, OPTEX planira izbaciti druge modele iz FlipX serije krajem 2022. odnosno početkom 2023. godine.

Pridružite nam se putem linka: https://pro.connect2bnet.com/live-stage/6210

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *