Svijet

Siemens preko Enlighteda dodaje nove AI mogućnosti za IoT u zgradama

Enlighted, vodeća kompanija za tehnologiju nekretnina u vlasništvu Siemensa, najavila je proširenu upotrebu umjetne inteligencije (AI) u svom rješenju za usluge lokacije i dodavanje dva nova partnera ekosistemu partnera Enlighted AI.

Enlightedove usluge lociranja – lokacijski sistem u realnom vremenu – prate lokaciju i kretanje akreditiva i bedževa u zgradama, koristeći postojeću Enlightedovu infrastrukturu inteligentne rasvjete. Uvođenjem AI modela mašinskog učenja tačnost pronalaženja korisnika kredencijala je poboljšana na više od 98%, osnažujući preduzeća u različitim industrijama da optimizuju svoje operacije i bolje kontrolišu zalihe.

Visok nivo tačnosti je posebno kritičan u zdravstvu i proizvodnji, gdje je razumijevanje tačne lokacije ključno za mnoge kritične slučajeve upotrebe. Poboljšani sistem drastično smanjuje troškove implementacije putem postojećih senzora za kontrolu rasvjete koji podržavaju Bluetooth. Ove AI mogućnosti se zasnivaju na postojećem rješenju Enlighted Workplace bez dodira, mobilnoj aplikaciji vođenoj umjetnom inteligencijom koja omogućava stanarima da kontrolišu temperaturu radnog mjesta.

AI rješenja Lokacijske usluge (RTLS) i Touchless Workplace dio su Siemens Xcelerator Marketplacea – otvorene digitalne poslovne platforme za ubrzanje digitalne transformacije. „Senzori u pametnim zgradama prikupljaju ogromnu količinu podataka. Aplikacije zasnovane na umjetnoj inteligenciji transformativni su način za komercijalne zgrade da maksimiziraju i iskoriste ove podatke, optimizirajući efikasnost uz poboljšanje iskustva korisnika”, rekao je Stefan Schwab, izvršni direktor Enlighteda.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *