Automatizacija objekata Protivprovala

Proalarm: Histar 1000 detektori

Histar 1000 je najkompaktnija linija detektora pokreta kompanije TELENOT. Njegovo malo, elegantno kućište puno je inovativne tehnologije koja pouzdano detektira provalnike i druge neovlaštene posjetitelje zahvaljujući izvrsnim svojstvima detekcije, dok istovremeno pruža izvrsnu zaštitu od lažnih alarma

Piše: Robert Pažitka, vlasnik, Proalarm; E-mail: robert@proalarm.hr

Histar 1000 spaja sjajne funkcije detekcije s jedinstvenim i lijepim dizajnom. Visok je samo dvanaest centimetara, a opet pun inovativne tehnologije. Zahvaljujući modernom i kompaktnom dizajnu kućišta, diskretno se uklapa u svaku prostoriju. TELENOT je u razvoj novih detektora uložio šest godina, a rezultat su izvanredne karakteristike koje omogućuju pouzdano otkrivanje provalnika i lopova. Kao što je uobičajeno s TELENOT-ovim uređajima, novi detektori pokreta imaju VdS certifikat.

Histar Dual

Histar Dual infracrveni mikrovalni detektor pokreta koristi se za nadzor unutarnjih prostora. Pomoću svoje zrcalne optike detektira infracrveno toplinsko zračenje u valnoj duljini koju emitira ljudsko tijelo, dok dodatno ugrađeni mikrovalni detektor otkriva pokrete po Dopplerovom principu. Mikrokontroler povezuje oba sustava koji rade prema potpuno različitim fizičkim svojstvima. Detektor šalje alarmnu poruku samo ako se oba sustava detekcije aktiviraju u isto vrijeme.

Mikroprocesorski kontrolirana obrada signala SNAP tehnologija (selektivni neuronski algoritam s upravljanjem napajanja) u kombinaciji s digitalnim piroelementom nudi visoku sigurnost protiv lažnih alarma i izvanredna svojstva detekcije. Kriteriji alarma se vrlo učinkovito razlikuju od grešaka. U isto vrijeme, potrošnja energije je smanjena na minimum.

Zahvaljujući pulsirajućoj mikrovalnoj detekciji, potrošnja energije dvostrukih detektora pokreta drastično je smanjena u usporedbi s drugim detektorima, a isključen je i utjecaj na WLAN mreže. Budući da se mikrovalna detekcija isključuje kada je detektor deaktiviran, nema izlaganja mikrovalovima, što znači da nema dodatnog elektromagnetskog zračenja. Pojedinačni autotest po adresi detektora uvelike smanjuje opterećenje na BUS-1 kada postoji više detektora. Detektor zadovoljava sve važeće zahtjeve europske norme EN 50131-2-4.

Histar 1015/1025

Novi histar 1015/1025 dostupan je kao čisti infracrveni detektor pokreta: kao sobni detektor s rasponom detekcije od 15 metara i kao detektor zavjesa s rasponom detekcije od 25 metara. Dolazi u verzijama kao VdS klasa B i C detektora, EN razred 2 i 3. Zahvaljujući optici zastora, histar 1025 omogućuje nadzor pristupa do dvanaest metara u skladu s VdS-om. Ova izvedba, koja je jedinstvena na tržištu, čini detektor idealnim za nadzor hodnika ili pročelja prozora.

Iako manji od svojih prethodnika iz TELENOT-a, domet detekcije histara kao dvostrukog detektora sada se povećava na dvanaest metara. To je dva metra više performansi – a time i više sigurnosti. Histar Dual dostupan je kao čisti sobni detektor za VdS klase B i C. U VdS klasi C detektori imaju nadzor maskiranja, automatsko 24-satno samotestiranje i integriranu zaštitu od skidanja sa zida. S novim histar 1000 detektorima pokreta TELENOT sada nudi jedinstven izbor dizajna i tipova detektora, prikladnih za svaki zahtjev.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *