Protivprovala Videonadzorni sistemi

Video i protivprovala u jednome: VXI-CMOD podiže detekciju na viši nivo

Videomodul koristi protokol prijenosa videopodataka u realnom vremenu (RTSP), koji omogućava prijenos snimka i njegovu pohranu uživo na nezavisnom sigurnosnom sistemu. Ovo pruža dodatnu opciju za vizuelnu provjeru događaja
Piše: Dagmara Dąbrowska, specijalistkinja za B2B marketing, OPTEX Security
E-mail: d-dabrowska@optex.com.pl

OPTEX, jedan od vodećih proizvođača senzora, predstavio je VXI-CMOD, novi Wi-Fi videomodul koji se lako može integrisati s najprodavanijim VX Infinity (VXI) protivprovalnim senzorom te kompanije, dodajući vizuelnu provjeru detekciji neovlaštenog upada u prostor. VXI pruža izuzetno pouzdanu detekciju na otvorenom s dometom do 12 m i vidnim poljem od 90°. Koristi se i za stambene i za komercijalne svrhe otkrivanja neovlaštenog ulaska u dvorišta, bašte, prilaze i osigurana parkirališta. VXI-CMOD Wi-Fi povezani videomodul može se naknadno ugraditi na bilo koji postojeći žičani VXI model (VXI-ST, AM, DAM), kreirajući jedinstveni sistem vizuelne provjere.

Centralizirano snimanje
Kada senzor otkrije uljeza, aktivira se integrisani modul kamere: on snima događaj i šalje obavijest uparenim iOS ili Android mobilnim telefonima vlasnika. Obavijest se šalje putem aplikacije OPTEX Vision i može je istovremeno primiti više korisnika. Otvaranjem aplikacije primaoci mogu pristupiti VXI-CMOD-ovom prikazu uživo (na maksimalno tri uređaja istovremeno, kvalitet snimka zavisi od brzine internetske veze) i pohranjenom snimku događaja (dvije sekunde prije i 28 sekundi nakon alarma) radi provjere. VXI-CMOD koristi protokol prijenosa videopodataka u realnom vremenu, koji omogućava prijenos snimka i njegovu pohranu uživo na nezavisnom sigurnosnom sistemu, kao što su mrežni snimači i VMS platforme. Ovo pruža dodatnu opciju za vizuelnu provjeru događaja i njegovo centralizirano bilježenje radi identifikacije uljeza i izvještavanja organa reda.

Vizuelna verifikacija
VXI-CMOD ima panoramski pogled od 180° pri 1080P HD rezoluciji, s ugrađenim infracrvenim LED-ovima za jasnije snimanje noću. Također je opremljen mikrofonom. Minimalno osvjetljenje noću je 0 lux, koristi H.264 kompresiju podataka, koje snima na microSD memorijsku karticu maksimalnog kapaciteta 32 GB. Za zaštitu podataka koristi AES 128-bit enkripciju s vlasnički zaštićenim P2P konekcijskim protokolom. Novi modul dodaje vizuelnu verifikaciju jednoj od vodećih senzorskih tehnologija na tržištu – VXI seriji, tako da vlasnici putem aplikacije mogu pristupiti prikazu kamere i zvuku uživo u bilo kojem trenutku. “Tradicionalni” VXI jedan je od najpopularnijih OPTEX-ovih detektora u Evropi s više hiljada instalacija. Sada instalateri imaju priliku dodati novi VXI-CMOD modul kako bi otišli korak dalje te vlasnicima poslovnih i stambenih prostora isporučili videonadzorni i protivprovalni sigurnosni sistem u jednome. VXI-CMOD je dostupan kod OPTEX-ovih distributera.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *