Kontrola pristupa Softveri

S ISEO-om vrata možete otvoriti prstom

Argo je besplatna aplikacija kompanije ISEO, koja omogućava jednostavno upravljanje pristupom putem pametnog telefona, bez potrebe za dodatnim softverom ili internetskom vezom
Piše: Marina Gervasoni, specijalistkinja za marketing, ISEO Serrature
E-mail: marina.gervasoni@iseo.com

Aplikacija Argo idealno je rješenje za otvaranje i upravljanje vratima opremljenim smart uređajima (elektromehaničke brave za blindirana vrata, elektronski cilindri i kvake) u privatnim kućama i malim hotelima. Osim elektromehaničkom bravom za blindirana vrata x1R Smart, Argo može upravljati i kontrolisati pristup vratima opremljenim drugim ISEO uređajima za otvaranje iz Smart serije: elektronskim cilindrom Libra Smart, setom elektronskih brava Aries Smart, pametnim čitačima Stylos Smart te Smart elektronskom bravom za ormariće.

Pristup se putem aplikacije može dati kome god želite, gdje god želite, čak i privremeno, omogućavajući odabranim ljudima ulazak u određene sobe u unaprijed zadatom vremenu. Nadalje, ona registruje posljednjih 1000 unosa, kao i sve pokušaje neovlaštenog pristupa. S Argo 2.5 aplikacijom i funkcijama daljinske dodjele ključeva gostima ćete moći ponuditi brzu i efikasnu uslugu, posebno kada upravljate pristupom objektima s uslugom noćenja s doručkom i malim hotelima. Na taj način, čak i ako niste fizički prisutni, gostima možete omogućiti pristup sobama u danima i vremenima određenim na osnovu prijave i odjave, bez fizičkog uručenja bilo kakvih ključeva.

X1R Smart – elektromehanička brava za blindirana vrata
X1R elektromehanička brava idealna je za blindirana vrata u stambenim objektima, jer vrata čini ne samo sigurnijima od neovlaštenih ulazaka već je i pristup pametniji i praktičniji. Slijedi iste standarde u pogledu dimenzija kao najčešće korištene mehaničke brave, a verzija s alkalnim baterijama instalaciju čini još lakšom. Zapravo, vrata ne zahtijevaju vanjsko ožičenje.

Verzija x1R Smart omogućava korisniku interakciju s Bluetooth Smart Ready uređajima (iPhone, Android pametni telefoni itd.). Interakcija se odvija putem aplikacije Argo, pomoću koje administrator može upravljati autorizacijama pristupa različitih korisnika bez potrebe za bilo kojim dodatnim softverom ili internetskom vezom. Ovlaštenja do 300 korisnika mogu se dodavati, brisati ili mijenjati. Nadalje, lista korisnika s dozvolom pristupa može se prenijeti s jednih vrata na druga. Moguć je uvid u posljednjih 1.000 događaja za svaka vrata, a izvještaj možete poslati e-mailom. Bluetooth Smart tehnologija također omogućava upotrebu bilo kog pametnog telefona kao daljinskog upravljača za otvaranje vrata na udaljenosti do deset metara.

Čitač otisaka prstiju
Među najnovijim proizvodima ISEO je predstavio i čitač otisaka prstiju u kombinaciji s x1R Smart elektromehaničkom bravom za blindirana vrata. Otisak prsta vrlo je siguran i prikladan način provjere autentičnosti: ne može se posuditi, ukrasti ili zaboraviti, a gotovo ga je nemoguće falsificirati. Nadalje, čitač detektuje autentične otiske prstiju i ne dozvoljava pristup lažnim otiscima. Ne morate više nositi gomilu ključeva. Zahvaljujući Argo aplikaciji, elektromehaničku bravu za blindirana vrata x1R Smart mogu otvoriti i iOS ili Android pametni telefon, Apple Watch, pristupna kartica, tag i PIN kod.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *