Regija Videonadzorni sistemi

Hikvision: Baloni uljepšali, a tehnologije unaprijedile Adria Security Summit

Na ovogodišnjem Adria Security Summitu u Beogradu Hikvision je nastupio predstavljajući dvije nove linije proizvoda: kamere ColorVu i alarmne sisteme AX PRO
Pripremio: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision
E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Unatoč veoma izazovnim vremenima, pandemija korone ipak nije mogla dvije godine zaredom zaustaviti Adria Security Summit. Nakon prisilne pauze u 2020., koja je formalno popunjena virtualnim izdanjem, organizatori iz časopisa a&s Adria ove su godine ipak učinili prkosan korak naprijed i svojim primjerom pokazali da se industrija sigurnosti – ne predaje i da je itekako živa i aktivna. Naravno, bilo je teško očekivati da će BelExpo Centar u Beogradu oba dana (13. i 14. oktobra) biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer je epidemijska situacija u Srbiji ipak bila zabrinjavajuća. Iako su neki gosti zato u posljednji čas ipak odustali od posjeta Summitu, sajamski prostor bio je dovoljno posjećen i svi su izlagači više-manje mogli biti zadovoljni interesom posjetitelja.

Nezaobilazan štand Hikvisiona
Izložbeni prostor Hikvisiona – smješten u stražnjem dijelu dvorane, neposredno uz prostor za B2B sastanke – nije bilo moguće previdjeti i zaobići. Štand je, naime, s obje strane bio ukrašen visokim stupovima žarko crvenih balona, čime se na simboličan način htjelo pokazati koliko se svi zajedno, nakon više od 16 mjeseci prisilnog zatvaranja i rada kod kuće, veselimo stručnim skupovima i okupljanjima uživo. Na štandu Hikvisiona nije, naravno, bilo mjesta za sve proizvode i sva rješenja iz kataloga jer je ipak riječ o najvećem svjetskom proizvođaču videonadzornih kamera i općenito sigurnosne opreme. Za ovu su priliku u Hikvisionu odabrali samo nekoliko atraktivnih modela i tehnologija, s posebnim fokusom na dvije linije proizvoda: kamere ColorVu i alarmne centrale AX Pro. Iako ih je profesionalno tržište već upoznalo, Summit u Beogradu bio je nova šansa da šira javnost upozna te originalne i inovativne tehnologije.

Slučaj iz prakse
Predstavnici Hikvisiona imali su pune ruke posla ne samo na izložbenom prostoru, koji je bio meta svih posjetitelja Summita, nego i u susjednoj konferencijskoj dvorani. U dijelu programa rezerviranom za projekte Antun Krešimir Buterin, voditelj marketinga za Jadransku regiju, predstavio je projekt sigurnosti u beogradskom trgovačkom centru Beo. Impresivno zdanje, nagrađeno i svjetskim arhitektonskim priznanjima, pod budnim je okom više od 500 nadzornih kamera Hikvisiona, uključujući i one za brojanje ljudi, prepoznavanje registarskih tablica na vozilima itd. U nadzornom centru koriste se Hikvisionovi monitori i videozid, a snimke se pohranjuju na Hikvisionove snimače, dok je posebna vrijednost projekta HikCentral – softverska platforma preko koje je sve povezano i putem koje se upravlja čitavim sistemom. Drugog dana Summita pretprodajni inženjer Damir Filipović predstavio je, pak, moćnu kombinaciju Hikvisiona: spoj alarmnih sistema AX Pro i Hik-ProConnecta, upravljačke online platforme za profesionalne instalatere i sigurnosne službe. To inovativno konvergentno rješenje pokazuje se kao idealno, posebno u situacijama kad se osiguravaju udaljene lokacije. Hikvision je na svome štandu organizirao i malu nagradnu igru za posjetitelje, kojima su podijelili deset majica ColorVu, sportsku kameru i tastaturu s bežičnim mišem, ali i dvodnevni put u Amsterdam kao glavnu nagradu koju je osvojio kolega Marko Šukilović iz G4S-a.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *