Regija

Suhopolje uskoro postaje pametna općina

Suhopolje, općina i mjesto u sastavu Virovitičko-podravske županije u Hrvatskoj, uskoro će postati “pametna općina”. Riječ je o projektu prijavljenom na poziv Fonda za zaštitu okoliša i energijsku učinkovitost u okviru kojeg su općinama i gradovima dodijeljena sredstva radi sufinansiranja primjene koncepta pametnih gradova i općina.

Ukupna investicija, prema dostavljenoj dokumentaciji, iznosi 30.000 eura (222.913 kuna). Fond pokriva 80 posto subvencije, dok će prestali iznos osigurati Općina iz vlastitih sredstava.

U okviru projekta u Suhopolju, u centru se planira opremanje trga pametnim klupama i panoima koji koriste obnovljive izvore energije. Navedeni objekti imaju višestruku ulogu zasnovanu na obnovljivim izvorima energije u svrhu učinkovitih pametnih općina, koji inovativnim tehnologijama nastoje poboljšati kvalitet života svojih mještana.

– Osim pametnih klupa i panoa, Stadion “Park” Suhopolje dobit će videonadzor, koji će se koristiti za otkrivanje i sprječavanje protupravnih radnji usmjerenih prema imovini, odnosno zaštitu od krađe, oštećenja i uništenja. Osim prethodno navedenog, sustav videonadzora koristit će se i zbog poboljšanja sigurnosti imovine i građana, prvenstveno i najčešće djece i mladeži – objašnjavaju iz Općine Suhopolje.

(www.icv.hr)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *