Videonadzorni sistemi

Bosch IP 3000i kamere

Bosch je prvi predstavio nova pametna rješenja koja ranije nisu bila dostupna kupcima koji traže ekonomično videonadzorno rješenje. Nove kamere s pouzdanim nadzornim funkcionalnostima proizvedene su za cjelodnevan visokokvalitetan rad
Piše: Danijel Jerković, prodajni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemi
E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Noviteti kompanije Bosch obuhvataju nešto što tržište ranije nije vidjelo u tako cjenovno konkurentnim kamerama – ugrađenu Essential videoanalitiku (EVA) kao standard. Ona otvara nove mogućnosti za IoT aplikacije i pametno snimanje podataka koji pomažu u poboljšanju sigurnosti, pa čak i nadilaze to mogućnostima videoanalitike, poput otkrivanja blokiranih izlaza u hitnim slučajevima ili obavijesti o redovima čekanja.

Potpuna fleksibilnost
Nova serija kamera nudi potpunu fleksibilnost za svakodnevni nadzor u samostalnim instalacijama kao što su male prodavaonice ili za opći nadzor u komercijalnim građevinama, uredima i bankama. Bosch IP 3000i portfelj uključuje niz od četiri faktorska oblika koji su vrlo povoljni za kupce koji zahtijevaju jednostavno i malo sigurnosno rješenje. FLEXIDOME IP micro 3000i kamera s fiksnom kupolom namjenjena je za unutarnju upotrebu. FLEXIDOME IP 3000i IR je AVF kamera s mini kupolom za vanjsku uporabu. DINION IP 3000i IR je AVF bullet kamera za vanjsku upotrebu. I na kraju, FLEXIDOME IP je kamera s fiksnom kupolom za unutarnju upotrebu – potpuno novi proizvod u Bosch portfelju koji će, poput bullet kamere, biti dostupan u prvom kvartalu 2020. godine. Svi Boschevi IP 3000i modeli za vanjsku upotrebu ocijenjeni su IK10 ocjenom na visoku otpornost na udarce i mogu podnijeti zahtjevne vremenske uvjete zbog IP66 ocjene. Čak se i općenite sigurnosne aplikacije oslanjaju na izvrsnu kvalitetu slike kako bi zaštitili ljude, prostorije i imovinu. Imajući to u vidu, Bosch IP 3000i kamere nude razlučivosti od 1080p do 5 MP, do 30 fps i visoki dinamički raspon (HDR) od 120 dB. Vanjski modeli također imaju ugrađeni infracrveni signal koji omogućava snimanje visokokvalitetnih slika, čak i u potpunom mraku. Spomenuta FLEXIDOME IP kamera također ima ovu infracrvenu značajku za unutarnji nadzor.

Za poslovnu inteligenciju
Ali pravi razlikovni čimbenik novih kamera je ugrađena inteligencija dostupna za ovu razinu proizvoda. Prije toga ugrađena inteligencija bila je dostupna samo u kamerama serije 4000 i više. Ali, sukladno Boschevoj filozofiji inteligentnih sustava za sve, aplikacije pogodne za takve kamere sada mogu imati koristi i od rješenja koja nadilaze sigurnost i dobivaju vrijedne podatke za poslovnu inteligenciju.

Essential videoanalitika (EVA) savršeno je prilagođena manjim aplikacijama jer se može koristiti za napredno otkrivanje provale poput identificiranja osobe koja ulazi u unaprijed definirano polje, zadržava se u njemu ili ostavlja predmet iza sebe. Još jedan slučaj njene uporabe je otkrivanje blokiranih izlaza ili za analizu ponašanja, uključujući brojanje ljudi, a koja se može koristiti za poboljšanje usluge kupcima. Dakle, pored konkurentne cijene, IP 3000i kamere dodaju još više vrijednosti za male tvrtke.

Manja brzina prijenosa i sigurni podaci
Bosch IP 3000i kamere nude inteligentno smanjenje dinamike šuma (IDNR) i inteligentni prijenos u kombinaciji s H.265 kompresijom videozapisa. Ovisno o sadržaju scene, navedeno smanjuje brzinu prijenosa i do 80%. Pomaže u upravljanju videopodacima, uz značajno smanjenje zahtjeva za mrežnom prohodnošću i pohranom – a sve to ne ugrožavajući kvalitetu videozapisa. Osim toga, kao i sve Boscheve mrežne kamere, modeli IP 3000i dizajnirani su s različitim hardverskim i softverskim mjerama za zaštitu videopodataka, uključujući ugrađeni Trusted Platform modul (TPM) za zaštitu enkripcijskih ključeva.

Jednostavnost instalacije
Jedna od ključnih prednosti Boschevih sigurnosnih kamera je jednostavnost ugradnje. IP 3000i kamere nisu iznimka. Montaža i postavljanje kablova podijeljeni su u tri jednostavna koraka, eliminirajući potrebu balansiranja između kamera i alata te znatno olakšavajući cijeli postupak. Inačice s mini fiksnim i fiksnim kupolama dolaze s novom montažnom pločom koja pomaže u lakšoj ugradnji. Bullet baza se već ponaša kao montažna ploča, a mikro kupola izravno se postavlja. FLEXIDOME IP 3000i IR kamera također je kompatibilna s našim modularnim dodacima.

Uz to, “pigtail” na svim modelima zamijenjen je sustavima za vođenje kabela koji omogućuju čistu, pojednostavljenu instalaciju kroz rešetku s manjim otvorom kako bi se osigurala veća zaštita od prodora vode. RJ45 konektor može se provući kroz rešetku pomoću posebnog alata koji se isporučuje uz svaku kameru. Ovo eliminira potrebu instalatera za prekid RJ45 kabela tijekom montaže. Konačno, ukoliko se traži cjelovito videonadzorno rješenje, IP 3000i kamere lako se mogu kombinirati s DIVAR hibridnim i mrežnim jedinicama za plug and play rješenje koje nije moguće jednostavnije instalirati. Sve nove Bosch IP 3000i kamere s ugrađenom Essential videoanalitikom nude naprednu sigurnost, visoku kvalitetu slike i jednostavnost instalacije kakve nikada ranije nisu viđene u takvim kamerama po tako povoljnim cijenama. Prvo generalno isplativo rješenje za videonadzor u industriji.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *