Videonadzorni sistemi

Mobotixova rješenja za komunalnu privredu, energetiku i rudarstvo

Nova otvorena i modularna videoplatforma Mobotix 7 mijenja način na koji se koriste videonadzor i videoanalitika. S rastućim portfolijem hardverskih, softverskih i inteligentnih rješenja, Mobotix nudi proizvode koji se mogu primjenjivati ne samo u trenutnim projektima nego se mogu prilagoditi i budućim potrebama u raznim industrijama

Piše: Svenja Meisenheimer, marketinški menadžer za Jugoistočnu Evropu, Mobotix; E-mail: svenja.meisenheimer@mobotix.com

Mobotix 7 je najnoviji dodatak Mobotix familiji i donosi podršku za duboko učenje i AI alate, uz standarde, pouzdanost i dobre performanse po kojima je ta kompanija poznata. Platforma je primarno namijenjena komunalnom sektoru te energetskoj i rudarskoj industriji. Novi modeli, dokazani Mx6 i nova Mobotix serija ispunjavaju sve industrijske zahtjeve, od standarda kojima se osigurava kvalitet do IoT videosistema s vještačkom inteligencijom namijenjenih inovativnim budućim projektima.

Beyond Human Vision

To znači da je kompanija još jednom postavila nove standarde na tržištu, a što je sadržano u njenoj strategiji “Više od ljudskog vida” (Beyond Human Vision). Inače, Mobotix je proizvođač inteligentnih IP videosistema vrhunskog kvaliteta te postavlja standarde u oblasti inovativnih tehnologija za kamere i decentraliziranih sigurnosnih rješenja s najvišim nivoom sigurnosti. Kompanija provodi vlastite programe istraživanja i razvoja te proizvodi uređaje uz garanciju kvaliteta koju donosi oznaka “Made in Germany”. S obzirom na složene primjene koje su potrebne u oblasti komunalija, rudarstva i energetike, potreba za sveobuhvatnim, pouzdanim i održivim rješenjima važnija je nego ikada. Bilo da je to radi očuvanja zdravlja, smanjenja troškova, povećanja efikasnosti i povrata sredstava ili, naprosto, sigurnosti, Mobotix omogućava vrhunske rezultate u bilo kojem okruženju i pod bilo kojim standardom. “Robusni Mobotixovi videosistemi proizvedeni u Njemačkoj dizajnirani su da se pouzdano nose s izuzetno zahtjevnim vanjskim uvjetima u energetskom, komunalnom i rudarskom sektoru; oni mogu izdržati i najekstremnije uvjete tokom dužeg perioda. Visokoosjetljivi optički elementi, termalni senzori, infracrveni emiteri i inteligentne aplikacije nadvladavaju najteže optičke uvjete kao što su magla, izmaglica i tama. Prosječno vrijeme između kvarova u ovim kamerama je 80 hiljada sati (više od devet godina). Nudimo prava rješenja prilagođena određenoj kompaniji u industriji”, objašnjava Mobotixov tehnološki direktor Hartmut Sprave.

 Spriječiti upade i oštećenja opreme

Kritična infrastruktura mora stalno biti osigurana. Inteligentni Mobotixovi videosistemi prepoznaju opasnost prije nego što se ona poveća te se zahvaljujući vlastitim termografskim rješenjima za ranu detekciju požara mogu preduzeti preventivne mjere.

“Kompletno rješenje za Mobotix ne znači samo pokrivanje današnjih potreba. Želimo da naša rješenja budu spremna za buduće izazove te da našim kupcima iz oblasti komunalija te energetske i rudarske industrije ponudimo robusno i istovremeno osjetljivo cyber sigurno videonadzorno rješenje koje im pomaže da zaštite svoje sisteme, zaposlenike i okruženje te ispune buduće zahtjeve”, naglašava direktor Mobotixa Thomas Lausten.

 Cyber sigurnost osmišljena u Njemačkoj

Sve industrije i vertikale predmet su hakerskih napada. Zbog toga Mobotixova robusna i inteligentna rješenja imaju stroge cyber sigurnosne protokole koji se stalno pooštravaju kako bi se održao najviši nivo sigurnosti. Kompanija koristi samo napredne i visokokvalitetne elektroničke komponente i taj princip se konzistentno primjenjuje i na digitalni aspekt. Cyber sigurnost je u vrhu liste prioriteta u Mobotixu te se strogo održava pomoću njegovog Cactus koncepta. Osim toga, Mobotixove kamere su napredni računari koji se fokusiraju na zaštitu podataka. Cjelokupna videoanaliza, a opcionalno i snimanje, provodi se na samoj kameri. Ove nezavisne IoT kamere prema mreži šalju videosnimak – zaštićen end-to-end enkripcijom u skladu s najvišim standardima – samo u slučaju relevantnog događaja. Slanje manje količine podataka također znači da postoji manje prilika za cyber napade. Rubno računarstvo uklanja potrebu za centralnim videoserverima i snimačima. Mobotix je i prvi evropski proizvođač CCTV rješenja koji dobio certifikat za cyber sigurnost međunarodno poznatog francuskog instituta za testiranje CNPP (Nacionalnog centra za prevenciju i zaštitu). Također, dobio je certifikat britanskog Secure by Default standarda, a njemački SYSS je testirao njegove proizvode na otpornost na hakerske napade. Mobotix je također posvećen zaštiti podataka u skladu s GDPR-om. Pristup kameri i njene postavke mogu se podesiti u skladu s upotrebom i željenom osjetljivošću, što je također stopostotno “Made in Germany” rješenje koje omogućava najviši mogući nivo cyber sigurnosti, pa ne čudi što kupci širom svijeta imaju povjerenje u izdržljivost i pouzdanost Mobotixovog hardvera i softvera.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *